dissabte, 27 de març de 2010

CATXOFLINO II: DE SIPIA, CANSALADA, SALSITXES, GAMBES I MUSCLOS.



Diumenge passat vam celebrar Sant Pepin i vaig fer un pica pica de primer i un catxoflino de segon. Aquest cop de sípia, salsitxes, cansalada, gambes i musclos. Pels que no sabeu que és un catxoflino, ho vaig explicar aquí:


Ingredients (4p):
  • 2 cebes de figueres grosses
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc
  • 250 ml. de fumet blanc de peix
  • 150 ml.oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 1 c/s de farina
  • 2 talls de cansalada fresca de 1 cm. de gruix tallats pel mig
  • 8 salsitxes
  • 2 sípies molt fresques
  • 8 gambes
  • 1/2 kg. de musclos
Per la picada:
  • 2 alls
  • 1 branqueta de julivert
  • 50 gr. de avellanes
  • 2 llesquetes de pa fregit
  • la salsa de les sípies

Elaboració:

Peleu i piqueu les cebes, poseu-les a una paella amb oli d'oliva i aneu-les sofregint a foc lent, afegint aigua de tant en tant. Ha de quedar molt fosca, el procés ha de durar aproximadament una hora. Reserveu.

Peleu els tomàquets, traieu les llavors, piqueu-los i sofregiu-os en una paella amb un raig d'oli, d'oliva, sal i una mica de sucre. Deixeu-los reduir fins que quedin ben concentrats. Reserveu.

Netegeu els musclos i obriu-los al vapor. Guardeu l'aigua que deixen anar ben colada.

En una cassola còncava poseu l'oli d'oliva i aneu fregint en el aquest ordre: les dues llesques de pa (reserveu-les per la picada), les gambes, les salsitxes i la cansalada (reserveu-les en un plat fons) i, finalment, la sípia tallada a trossos.

Quan la sípia sigui al punt afegiu una cullerada de farina i feu un ros, tot seguit afegiu la ceba, el tomàquet i el got de vi blanc. Deixeu reduir i afegiu la cansalada, les salsitxes i les gambes, i tot segui el brou de peix. Salpebreu lleugerament i deixeu coure tot junt uns cinc minuts. Feu la picada amb el pa fregit, els dos alls pelats, la branqueta de julivert, les avellanes, la salsa de la sípia ben colada. Desfeu-la amb una mica de l'aigua dels musclos i afegiu-la al guisat. Poseu els musclos havent tret prèviament una de les dues closques i deixeu coure 2 minuts. Tapeu i deixeu reposar 3 minuts.

Notes:
  • una vegada més, un catxoflino deixa als convidats enlluernats.
  • és deliciós encara que us recomano que de primer feu un plat o aperitiu lleuger ja que és un plat contundent.
  • Si voleu, la picada us la podeu estalviar però no deixeu de posar la salsa de la sípia.

4 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

Aquest nom no l´havia sentit mai....però té una pinta!!!!!

La cuina vermella ha dit...

Ja ho crec ja que has de deixar els convidats enlluernats, quin bé de déu de recepta. Enhorabona.

Xavier ha dit...

M'agrada molt això del "catxoflino", heheh!
Aquest plat té una pinta escandalosa... Per a sucar-hi pa!

Francesc ha dit...

T'ha quedat un plat boníssim!!! Quina textura més bona té eixa salseta... MMMMMM!!!!