Com sabreu els que em seguiu, sóc un fan del romesco i el poso tant en carn, com en arrossos, com a l'amanida, com al peix, com amb unes verdures a la brasa, i és que per mi el romesco és una de les salses més delicioses i polivalents que existeixen. Aquí us presento un romesquet de rap i escamarlans en format de ració petita per si feu un menú degustació. Si el voleu fer com a plat principal haureu de doblar les quantitats.
Ingredients (4p):
- 2 talls de rap una mica gruixuts
- 12 escamarlans mitjans
- 4 cullerades de romesco
- 1 ceba
- 1 tomàquet madur
- 4 alls
- uns fulls de julivert
- 1 copa de conyac
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- aigua
Elaboració:
Prepareu el romesco com us indico aquí fent servir la recepta 1 però sense posar-li vinagre.
Peleu els escamarlans guardant els caps i les cloves i reserveu els cossos a la nevera tapats amb un paper de film perquè no s'assequin.
Traieu l'espina central dels dos talls de rap de tal manera que us quedin 4 medallons.
En una cassola poseu un raig d'oli d'oliva i afegiu els caps i les cloves dels escamarlans trocejats a tisora i les espines del rap. Sofregiu-los una bona estona i afegiu la ceba i els alls tallats grollerament. Al cap de 5 minuts afegiu el conyac i flambejeu. Afegiu el tomàquet tallat a trossos i deixeu-lo sofregir 10 minuts. Cobriu amb aigua i deixeu bullir 25-30 minuts. Coleu i reserveu.
En una paella antiadherent amb un raig d'oli d'oliva marqueu els medallons de rap i reserveu-los en un plat. Afegiu el romesco a la paella i doneu-li unes voltes. Tot segui afegiu dos cullerots de brou i deixeu-ho uns 5 minuts perquè concentri, Afegiu el rap amb els sucs que ha deixat anar a la paella i deixar-lo fer uns 5 minuts.
Mentre tant en una paella antiadherent amb un raig d'oli d'oliva marqueu les cues dels escamarlans 30 segons per banda.
Muntatge del plat: poseu un medalló de rap en un plat fondo, salsejeu-lo amb el romesco i poseu a sobre tres cues d'escamarlans.
Notes:
- el romesco el podeu fer el dia abans. Jo quan faig romesco en faig molta quantitat i el congelo en porcions.
- Plat excels i de molta categoria; per quedar molt be amb els convidats.
- Aquest plat va formar part del Menú de la nit de cap d'any 2009/2010
12 comentaris:
Qué bo!!! el romesco es boníssim amb qualsevol cosa!
Bon any!!!
Ostres ...no ho sabía que tenias un romesco tan boníssim!!!
Té una pinta deliciosa , tens la recepta , oi ??ara hi vaig i me la copio..M´encanta el romesco i mai n´hi sabut fer de ben fet..a mi m´agrada amb aquesta textura com aquest que veig aquí.
ostres , és fet un plat estupendo !!, t´ho assegur-ho , no se dir el que no penso:-))
dissabte em van regalar un morteret preció especial per fer romesco portat expressament de reus. amb aquesta recepta deliciosa ja no tinc excusa per estrenar-lo!
una plat molt apropiat per a aquests dies,... el romesco jo el tinc associat a dia de festa, i crec que hauríem de tenir-lo més en el dia a dia,.. a partir d'ara el congelaré, així serà més fàcil tenir-lo a mà!
Hola Pepin, buen plato el de hoy bueno, bueno, y lo que dices del romesco tienes razon a mi tambien me gusta con todo, pero no puedo comer muchas veces, por lo de las salsa con la dieta, un saludo.
JUAN
PD; Una pregunta que da bien congelado no lo sabia,pero si tu lo dices seguro que lo provare, porque habeces me gustaria comer pero por no hacerlo.......
Juan, si que queda bien congelado. Si lo quieres congelar es mejor ponerle poco aceite y nada de vinagre. Cuando lo descongelas, si lo quieres como salsa ya lo afinarás si es necesario y si lo quieres para un guiso pués tal cual ya estará bien.
Salut,
Pepin
Muchas gracias Pepi lo tendre en cuenta.
JUAN
Aquest platet té una pinta deliciosa!!! Igual que la teva salsa romesco!!! Quin color més maco!!!
Bona idea la de congelar-la, perque a vegades necessites poquet, i així es treura-la i utilitzar!!!! Potser ho faig tambè.
saluT!!!
Quina manera més bona de combinar el romesco amb un rap i uns escamerlans que devien estar per a llepar-se'n els dits!!! Salutacions
Pepin, quin plat de luxe!!! Ha de ser deliciós!!
Això de fer petites racions per menú degustació és nivell professional, eh?! ;)
Hola Pepin, no coneixia el teu bloc, però amb les arrels que tens segur que ets un bon cuiner! Pura genètica!
Aquest plat té una pinta deliciosa!
Felicitats guapo!
És una recepta fantàstica. Jo he substituït els escamarlans per gambes i ha estat francament deliciós.
Publica un comentari a l'entrada