dimecres, 23 de desembre del 2009

ESPINACS FRESCOS SALTATS AL WOK


Aquesta és una recepta extreta del llibre Cuinetes de'n Fermí Puig. El mestre comenta que la recepta és del restaurant Shangai de Barcelona, al carrer Bisbe Sivilla. Sincerament, una recepta sencillíssima que dona un resultat excel.lent.


Ingredients (2p):
  • 1 manat d'espinacs frescos
  • 4 grans d'all
  • 1 raig de vi d'arròs
  • 3 cullerades d'oli vegetal
  • 1 pols de sal

Elaboració:
Es netegen els espinacs a consciencia perquè no quedi rastre de sorra. Es pica l'all. Es posa oli al wok a màxima potència i se li posa l'all, abans de que es torri s'afegeixen els espinacs i és saltegen durant un minut sense deixar de remenar. Se li afegeix el vi d'arròs i es cou mig minut més. És rectifica de sal i llestos.

Notes:
  • Els espinacs frescos redueixen molt, al principi us semblarà que n'hi ha masses i després un en menjaríeu més.
  • Podeu fer servir per dues persones una bossa d'espinacs nets de 150 gr.
  • Com no tenia vi d'arròs i posat vinagre d'arròs (mirin) i ha quedat molt be
  • A la recepta original només hi posa un all sencer per aromatitzar l'oli però a casa ens agrada molt l'all i n'hi posat 4 de picadets.
  • La propera vegada hi afegiré unes llavors de sèsam

8 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Els espinacs sempre surten bé, els facis com els facis... Que bons són, els condemnats.

Maria ha dit...

Pepin, que això ens convendrà menjar-ho després de les festes, amb tantes molles acumulades.;DD Un bon Nadal i feliç nou any !!

ELS PEIXOS ha dit...

És lo més sa ..però ara pensem amb els torrons , deprès pensarem amb ñla teva recepta..cuidat
Bon nadal!

Francesc ha dit...

M'agraden molt els espinacs i aquests han de ser molt bons. Salutacions

Gemma ha dit...

Fatnastic, aquestes receptes son les que necessitem despres dels apats nadalencs... M-encanten els espinacs i amb el toc del sesam crec que encara han de quedar millor!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Els menjars cuinats senzillament son els millors

núria alemany ha dit...

Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió. Ara mateix sortegem un llibre de Carme Ruscalleda si pengeu fotos dels vostres plats de Nadal.
http://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts

Anònim ha dit...

m'encanta!!
té molt bona pinta i es molt fàcil de fer!!

:)