dijous, 24 de setembre del 2009

GARGANELLI AMB ALBERGÍNIES I ZAMBURIÑAS


No fa massa vaig comprar un parell de llaunes de "zamburiñas en salsa de vieira" que estaven de oferta però encara no havia trobat la ocasió de utilitzar-les.


L'altra dissabte vam arribar tard a casa i vaig decidir fer un plat de pasta ràpida amb coses que tingués al rebost i d'aquesta idea surt el plat que avui us presento.Negreta
Ingredients (2p):
  • 200 gr. de Garganelli
  • 1 ceba de figueres
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 albergínia escalivada
  • 1 llauna de "zamburiñas con salsa de vieira"
  • 1 pot de sugo a la siciliana del LIDL
  • formatge de Maó sec

Elaboració:
En un cassó poseu força aigua a bullir, tireu-li la sal i tot seguit la pasta. Coeu-la els minuts que s'indiquen al paquet.

Peleu la ceba i talleu-la a grills grossos. Peleu i traieu les llavors del tomàquet i talleu-lo a pètals. En una paella grossa (28 cm.) poseu una mica d'oli d'oliva i a foc fort saltegeu durant 5 minuts la ceba i el tomàquet, han de quedar al dente. Afegiu la llauna de zamburiñas i el pot de sugo a la siciliana.

Escorreu la pasta i afegiu-la a la paella. Remeneu-la 1 minut fins que estigui ben empapada de la salsa i poseu-la en un plat fons.

Ratlleu força formatge de Maó sec per sobre.

Notes:
  • Els Garganelli eren de la marca Combino del LIDL. Els venen quan fan la promoció de productes italians.
  • Per aconseguir la textura del formatge ratllat que veieu a la foto faig servir un ratllador Microplane Medium Ribbon 35009, queda realment excepcional.
  • El parmiggiano és boníssim però us recomano que proveu el formatge de Maó sec, no te res a envejar-li.
  • Saltegeu la ceba i el tomàquet amb molt poc d'oli perquè la llauna de zamburiñas ja en porta força

5 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

Bona nit !
Estic contenta quan tinc un comentari nou , sempre veia el teu casc en els altres blocs però crec que mai i clicat per falta de temps , no se si et passa a tu però cada vegada és més difícils seguir tot això, comences mixt amb broma i ara ja estic desbordada.
Em diràs tonta però no se la mitat de les coses que poses a aquesta recepta, em dec fer gran i ja no segueixo el ritma dels joves....Que es Garganelli ? M'imagino que deu ser pasta.
encantada de coneix et.

Anònim ha dit...

Hola... Pepín?? Puc dir-te així??
He vist el teu comentari al blog dels Peixos i he tingut curiositat per conèixe´t!!
Si ets només aficionat a la cuina, dons et felicito perquè ho has de maravella!!! No hi han gaires homes bloquers, per això encara ho ets més!!! L´amanida de cous-cous ,´ha encantat (deu ser perque hem estat al Marroc tres vegades) (una amb moto, amb una trail, encara que aixó va ser fa 18 anys, quan eren nuvis) ahora no ho faría, però va ser una experiencia inolviidable, i desde llavor el cous-cous sempre está present a la meva cas!! A casa ens agrada molt les motos (suposo que a tu tambè, per alló del casc)y vaig portar una yamaha 125 fins que em vaig quedar embarassada del meu primer fill!!! Y encara m´agradan!!!
Bé, no vull ser una pesada, només dir-te que m´ha agradat el teu blog i que ja he agafat unes quantes receptes per a fer:el bescuit de llet condensada,el quiche loraine y algunes altres més!!! Ja távisaré quan les faci!!!
Adeu i encantada de saludar-te!!

Pepin ha dit...

Hola Peixos,
Efectivament, els garganelli son una pasta semblant als macarrons son enrotllats enlloc d'extrusionats. Els pots trobar al LIDL quan fan la promoció de productes italians a l'igual que el sugo a la siciliana.
Las zamburiñas segur que tu les pots aconseguir ben fresques.
Salut,
Pepin

Pepin ha dit...

Hola Titaniii,
Evidentment que em pots dir Pepin, és així com em dic, je, je. Gracies pels teus comentaris.
La veritat és que a mi m'agrada tot el que porti benzina però especialment els cotxes, el casc és el del Nigel Mansell, el meu pilot favorit de F1 de tots els temps.
Jo tampoc et coneixia pero ara mateix em dono una volta per casa teva.
Salut,
Pepin

Anònim ha dit...

Quina "metedura de pata", no había fitxat que el casc era de fórmula 1!!! Tierra, trágame!!!
Aquest plat d´alberginies te una pinta estupenda!! Haurem d´anar al Lidl!!!
salut i benzina!!!