dissabte, 29 d’agost del 2009

LLIBRE CUINETES DE FERMÍ PUIG


Ja fa molts anys que segueixo al mestre Fermí Puig. Poca gent sap que va ser ell que va convèncer al Ferran Adrià perquè no marxés de El Bulli. Quan estàvem preparant el casament vam anar al Hotel Majestic, on jo sabia que en Fermí Puig exercia de chef, per mirar de fer-hi el convit. Vam arribar molt lluny en la negociació però finalment no van voler baixar del burro en un mínim descompte que els hi vam demanar i, finalment, vam decidir fer-ho al Hotel Melià Sarrià de Barcelona del que vam quedar molt contents. Com que em va quedar el cuquet, al cap d'un any vaig convidar a la dona al Drolma (excel.lent restaurant però molt car). Ara ja només ens queda provar el nou restaurant que ha obert en Fermí Puig, El Petit Comitè.


Quan l'Antoni Bassas va marxar de Catalunya Radio em vaig passar a RAC1 i vaig descobrir que al programa dels matins, El món a RAC1 d'en Jordi Basté, hi col.laborava en Fermí Puig amb una secció fixe cada dijous sobre les 11 del matí que es diu cuinetes. Us ben prometo que m'hi enganxat al programa i el sento per Internet des de la feina (però això no ho dieu a ningú). Si no ho puc fer llavors ho sento al vespre a casa conectant-me al bloc de El món a RAC1.

Be, doncs ara, el mestre ha tret un llibre recull de les receptes que s'han anat divulgant pel programa i d'altres. Jo me'l vaig comprar abans de les vacances d'estiu i me'l vaig llegir en un parell de dies.


CUINETES. La tradició, de pares a fills. Ed. Columna.


Apart de les fantàstiques receptes de les quals ja n'hi fet alguna que ja us aniré penjant, valen molt la pena els comentaris, anècdotes i històries que explica a cada una de elles. En quant al receptari haig de dir que és curiós i bastant inclassificable perquè hi trobareu receptes de la cuina catalana, francesa, canària, asiàtica, de les illes, italianes, valencianes, etc. És a dir que és un receptari com el que podem tenir als nostres blocs, una mica de tot.

Sense dubte us el recomano, en gaudireu de debò.

1 comentari:

Cuinagenerosa ha dit...

a mi també me'l van regalar però encara no he tingut temps de llegir-lo, però estic segur que en gaudiré com tu.