diumenge, 28 de juny del 2009

RISOTTO DE BACALLA, CARBASSÓ I BOLETS


Encara que em costa, mica en mica em van agradant més els rissotos. Aquest que us presento avui ha estat pensat en base a ingredients que tenia disponibles en aquell moment.



Ingredients:
  • 400 gr. de bacallà salat
  • 2 cebes tendres
  • 2 carabassons
  • 1 pot de bolets variats
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 280 gr. d'arròs
  • 1 got de vi blanc
  • 100 gr. de mantega
  • 100 gr. de formatge emmental
  • oli d'oliva
Elaboració:
El dia abans poseu el bacallà en remull i aneu-li canviant l'aigua fins que el tingueu al punt de sal desitjat.

Poseu un bon raig d'oli a una paella i sofregiu lleugerament el bacallà ben escorregut d'aigua. Retireu i reserveu. Ratlleu el carabassó i sofregiu-lo en el mateix oli del bacallà. Retireu i reserveu.
Talleu les cebes tendres ben petites i sofregiu-les en el mateix oli. Quan siguin llestes afegiu l'arrós i sofregiu-lo fins que sigui transparent. Afegiu un got de vi blanc i comenceu a remenar l'arrós. Quan s'hagi evaporat, aneu afegint el brou de pollastre mica en mica i seguiu remenant. Quan l'arrós sigui quasi llest afegiu el bacallà, el carabassó i els bolets i doneu unes voltes perquè s'integrin tots els ingredients. Quan l'arrós sigui cuit retireu-lo del foc i afegiu la mantega a trossets i el formatge i remeneu-ho fins que estigui tot be desfet.

Notes:
  • No poseu sal fins el final perquè entre el bacallà i el brou possiblement ja en tindreu prou.
  • El bacallà que hi fet servir és un que venen al LIDL que ja us hi comentat altres vegades. Ja ve a trossets esqueixats i surt a menys de 10 € el quilo
  • Els bolets eren d'un pot variatt de la marca BOLETUSl que fa bastant temps que vaig comprar al Caprabo.
  • Avui no tenia parmesà així que hi posat emmental ratllat i ha quedat força bo.

6 comentaris:

Francesc ha dit...

A mi els "risottos" em costen una mica. La seua textura és un poc difícil de pair. Els valencians som molt llepafils amb l'assumpte de l'arròs. Què hi farem...

No tot són postres ha dit...

A mi em passa com el Francesc, els rissottos em costen una mica, m'agraden més els arrossos a la cassola. Però aquest teu té molt bona pinta!
PTNTS
Dolça

Cuinagenerosa ha dit...

veig que hi ha molta gent a la qual encara cal convèncer de les bondats del risotto, celebro que poc a poc t'afegeixis als convençuts :)

Lídia ha dit...

jo només l'he menjat de ceps i em va encantar, però mai l'he cuinat jo....és una asignatura pendent que aviat vui fer.

una abraçada

Irisibula ha dit...

Hola Pepin, acabo d'arribar a casa teva i m'he quedat encantada per les receptes tan bones que hi penges i per la teva força de voluntat per fer règim. Jo ara estic començant i se'm fa difícil, però bé, pensaré en tu i segur que m'animo! Salut!

Pepin ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris.

Iris, jo ja fa temps que et segueixo i tambè m'encanten les teves receptes. La última sèrie de bocates que vas fer em van encantar.
Anims amb el règim, costa una mica però val la pena.

Salut,
Pepin