Ingredient:
Pasta Brisa
- 180 gr. de farina
- 80 gr. de mantega
- 1 ou
- 1 o 2 cullerades d'aigua freda
- 1 pols de sal
- 200 gr. de cansalada fumada
- 150 gr. de xampinyons
- 3 ous
- 200 ml. de crema de llet
- 1 c/s de maizena
- 50 gr. de formatge ratllat
- sal y pebre
- oli d'oliva
En un bol es treballa la mantega amb una cullerada d'aigua, s'afegeix l'ou sencer i la sal i es segueix treballant. Finalment, s'afegeix la farina tamisada i s'amassa amb les mans tot just fins que quedin tots els ingredients ben integrats. Si cal se li afegeix una altra cullerada d'aigua.
S'embolica amb paper de film i es deixa reposar a la nevera durant 1 hora.
Netegem els xampinyons, els filetegem i els coem a una paella amb unes gotes d'oli. Es talla la cansalada a tiretes.
En un bol es barreja la crema de llet, els tres ous ben batuts, la maizena, sal i pebre.
S'estira la massa amb un corró donant-li forma rodona. Es folra un motlle desmuntable rodó. Es posen els xampinyons i la cansalada a sobre la massa i es cobreix amb la barreja de crema de llet i ous.
Es tira per sobre el formatge ratllat i es cou al forn a 180ª durant 30 minuts.
Notes:
- La meva mare li afegia a la massa una culleradeta de llevat químic Royal però jo no ho faig.
- Un altre farcit que queda boníssim és substituir els xampinyons per tres porros cuits a una paella amb una cullerada de mantega a foc molt lent.
7 comentaris:
lo bo de les quiches és que les pots farcir dels ingredientes que vulguis
Jo dimecres vaig fer una de formatges.
aquesta també té bona combinació d'ingredients
ptns
Les quiches m'encanten per la seva versatilitat, tant d'ingredients com de moments i ocasions de menjar-la :)
Jo tampoc hi poso la culleradeta de llevat... com deu quedar?
Boníssimes, les quiches!!
Es poden farcir amb aquelsevol ingredient i sempre queden tant bones!!
Jo tampoc no hi poso llevadura. Potser la massa queda més esponjosa...
Molt bona, aquesta "quiche"!!
M'encanten les quiche!! I jo, com tu, tampoc hi poso llevat a la massa brisa. És una massa molt densa com perquè llevi amb el llevat químic, no?
Molt bona la quiche! Jo també en faig però la pasta la compro ja feta. Suposo que fer-la a casa, és molt més bona.
Les quiches sempre triunfen quan tens gent a menjar...a més admeten mil ingredients! T'ha quedat perfecte!
Petunets,
Eva.
Publica un comentari a l'entrada