dilluns, 29 de gener de 2018

POP A LA BRASA

Pel sopar de cap d'any em va tocar fer el plat principal i va ser aquest pop a la brasa.

Per bullir el pop ja fa temps que un cuiner gallec d'un restaurant de Barcelona de confiança em va dir que s'ha de bullir 20 minut per quilo de pop i des de que ho faig així em surt la cocció perfecta. També em va dir que això d'espantar-los 3 vegades és una mica tradició però que realment no fa res,...., jo mantinc la tradició.

INGREDIENTS

  • 1 pop de 1,5 kg
  • 4 patates mitjanes
  • 2 cebes de figueres grosses
  • oli d'oliva
  • sal maldon
  • oli d'all i julivert
  • oli de pebre vermell


ELABORACIÓ

Posem aigua en una olla al foc. Quan bulli li tirem un grapat de sal, Espantem el pop 3 cops i el deixem dins de l'olla. Quan l'aigua torni a bullir posem el foc a intensitat mitja i deixem que bulli 20 minuts per quilo de pop.

Un cop transcorregut el temps traiem el pop de l'olla i el deixen a un escorredor,

Bullim les patates amb pell durant 25.30 minuts. Les punxem per assegurar-nos que estan ben cuites. Les deixem refredar, les pelem i les xafem a forquilla, però no massa,..., no hem de fer un puré.

Pelem i tallem les cebes en juliana i les caramel·litzem com explico a la recepta corresponent.

Fem l'oli de pebre vermell barrejant oli i pebre vermell (picant o no, o 50/50)

Fem l'oli d'all i julivert amb 4 alls, 100 gr. de julivert i 200 ml. d'oli passant-ho tot per la batedora i colant.

Passem les potes del pop per la planxa amb un raig d'oli uns 10 minuts fins que quedin rosses.

Muntem el plat posant la patata xafada i la ceba caramel·litzada, a sobre les potes del pop i ruixem amb l'oli d'all i julivert i amb l'oli de pebre vermell