dissabte, 3 de desembre del 2016

SARDINES EN ESCABETX



Recepta de la meva mare de tota la vida. Pel meu gust quan més dies passen més bones están. M'encanten per acompanyar mongeta tendre i patates bullides, amanides amb l'escabetx.



INGREDIENTS
  • 1 kg de sardina neta
  • 200 ml d'oli d'oliva suau
  • 100 ml de vinagre bo
  • 100 ml de vi blanc
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 fulls de llorer
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • 20 grans de pebre
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 ceba (opcional)
  • farina
  • sal

PREPARACIÓ

Tingueu les sardines ben netes i eixutes. Saleu-les i enfarineu-les lleugerament per eliminar la farina sobrant.

Poseu l'oli a una paella grossa i fregiu les sardines i reserveu-les a un plat, Heu de controlar molt be la intensitat del foc perquè no es cremi la farina perquè si es dona el cas no podreu aprofitar aquest oli per l'escabetx i l'haureu de començar amb oli nou.



Un com fregides les sardines afegiu els alls, sense pelar, i la ceba tallada en juliana grossa. Afegiu totes les espècies i deixeu que sofregeixi 10 - 15 minuts.

Afegiu pebre vermell, doneu una volta i tireu ràpidament el vinagre (atenció que pot esquitxar), deixeu reduir i afegiu el vi blanc.



Deixeu coure tot plegat a foc suau uns 20 minuts. Afegiu les sardines i deixeu coure tot junt uns 10 minuts més. Si cal afegiu una mica més d'oli per cobrir be les sardines.

Deixeu-les refredar i poseu-les a la nevera perquè reposin mínim 24 hores.