Recepta de la meva mare de tota la vida. Pel meu gust quan més dies passen més bones están. M'encanten per acompanyar mongeta tendre i patates bullides, amanides amb l'escabetx.
INGREDIENTS
- 1 kg de sardina neta
- 200 ml d'oli d'oliva suau
- 100 ml de vinagre bo
- 100 ml de vi blanc
- 1 cabeça d'alls
- 3 fulls de llorer
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- 20 grans de pebre
- 1 cullerada de pebre vermell
- 1 ceba (opcional)
- farina
- sal
PREPARACIÓ
Tingueu les sardines ben netes i eixutes. Saleu-les i enfarineu-les lleugerament per eliminar la farina sobrant.
Poseu l'oli a una paella grossa i fregiu les sardines i reserveu-les a un plat, Heu de controlar molt be la intensitat del foc perquè no es cremi la farina perquè si es dona el cas no podreu aprofitar aquest oli per l'escabetx i l'haureu de començar amb oli nou.
Un com fregides les sardines afegiu els alls, sense pelar, i la ceba tallada en juliana grossa. Afegiu totes les espècies i deixeu que sofregeixi 10 - 15 minuts.
Afegiu pebre vermell, doneu una volta i tireu ràpidament el vinagre (atenció que pot esquitxar), deixeu reduir i afegiu el vi blanc.
Deixeu coure tot plegat a foc suau uns 20 minuts. Afegiu les sardines i deixeu coure tot junt uns 10 minuts més. Si cal afegiu una mica més d'oli per cobrir be les sardines.
Deixeu-les refredar i poseu-les a la nevera perquè reposin mínim 24 hores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada