dimecres, 14 de desembre de 2016

CEVICHE DE CORBALL

De ceviche n'hi ha de molts tipus, amb diversos ingredients i amb diferents acompanyaments,....., però a mi m'agraden senzills.

A continuació en teniu una recepta que faig força sovint. El podeu servir com aperitiu posat en un got o com a plat principal servit en plat fons.

INGREDIENTS


  • 500 gr. de corball net de pells i espines
  • 150 gr. de gambeta pelada (jo utilitzo camaron boreal pelado cocido congelat de La Sirena)
  • 2 cebes de figueres
  • 2 tomàquets madurs però forts
  • 4 llimes
  • uns fulls de coriandre (o julivert)
  • ají
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 1 gra d'all (opcional)




ELABORACIÓ

Talleu el corball a quadradets i poseu-lo a un bol. Afegiu les gambetes.

Amaniu amb el suc de llima, sal, pebre, l'all molt picat, quasi fet puré, una culleradeta de ají, els fulls de coriandre ben picats i un xorret d'oli d'oliva.

Remeneu-ho tot be i poseu-lo a la nevera unes 3 - 4 hores.

Escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu les llavors i talleu-los a quadradets.

Just abans de servir, peleu les cebes, talleu-les en juliana i afegiu-les al ceviche junt amb els tomàquets.