diumenge, 13 de novembre de 2016

ROMESCO TRADICIONAL DE RAP, PATATES, GAMBES I ESCAMERLANS

Plat tradicional de la cuina marinera de les comarques de tarragonines que es pot fer amb qualsevol tipus de peix i marisc

INGREDIENTS

  • 4 cullerades de salsa romesco
  • oli d'oliva
  • 1 ceba de figueres
  • 2 tomàquets madurs
  • mig kg de rap
  • 4 gambes
  • 4 escamarlans
  • 1 kg de patates
  • 1 litre de brou de peix
  • oli d'oliva
  • sal

ELABORACIÓ

En una cassola poseu oli d'oliva i fregiu lleugerament el rap, les gambes i els escamarlans. Poseu.los a un plat fons perquè deixin anar els sucs.

En el mateix oli feu un sofregit de ceba i tomàquet- Afegiu-li la salsa de romesco i les patates pelades i escapçades. Doneu unes voltes i afegiu el brou de peix. Poseu a punt de sal.

Quan a les patates li faltin uns 3 minuts afegiu el rap, les gambes, els escamarlans i tots els sucs que han deixat anar.

Passats 5 minuts, apagueu el foc, tapeu i deixeu reposar un parell de minuts.




1 comentari:

M Glòria ha dit...

Aquesta recepta em fascina! ës boníssim aquest romesco.
PTNTS
Glòria