dilluns, 20 d’abril de 2015

MOUSSAKA SENSE BEIXAMEL

La gràcia d'aquest plat és que és força lleuger i mig de règim perquè les albergínies son fetes al forn enlloc de fregides i, a més, no porta beixamel.

INGREDIENTS
  • 4 albergínies grosses
  • 400 gr. xampinyons
  • 4 cebes de figueres
  • 1 llauna de 800 gr. de tomàquet triturat.
  • 800 gr. de carn de vedella picada
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • orenga
  • 400 gr. de formatge ratllat
  • sal i pebre


ELABORACIÓ

Talleu les albergínies a lo llarg en làmines de mig centímetre de gruix. Saleu-les i deixeu-les suar una estona.
En una safata de forn poseu paper de forn i unteu-lo amb oli d'oliva. Esteneu les làmines d'albergínia i coeu-les a 180 º 15 minuts per banda. Reserveu-les. Segurament haureu de fer dues enfornades.
Feu un sofregit amb oli d'oliva, la ceba picada, la carn picada, orenga, sal i pebre, vi blanc i finalment el tomàquet triturat. Deixeu que cogui tot plegat una estona fins que el tomàquet sigui cuit.
Netegeu i lamineu els xampinyons i sofregiu-los a una paella amb un raig d'oli d'oliva.
Unteu amb oli d'oliva una safata que pugui anar al forn. Feu una capa d'albergínia, una capa de sofregit de carn, una capa de xampinyons i 150 gr. de formatge. Repetiu les mateixes capes i acabeu amb una capa d'albergínia i formatge ratllat.
Enforneu uns 15 minuts i ja podeu servir.