dilluns, 6 d’abril de 2015

ARRÒS DE LLAMÀNTOL

Per l'aniversari, la meva germana em va demanar que fes un plat que mai havia fet, arròs de llamàntol.
Dissabte al matí vaig anar a la Boqueria a comprar aquest parell de bitxos que podeu veure a la foto. Dos llamàntols del mediterrani preciosos. Entre tots dos 1,4 kg. Encara que son una mica més cars val la pena agafar-los de la terra no pas del Canadà. També vaig comprar un parell de sípies fresques.


INGREDIENTS per 6 persones

  • 2 llamàntols (1,4 - 1,5 kg.)
  • 2 sípies fresques (1 kg.)
  • 1,5 litres de brou de peix.
  • 2 cebes de figueres grosses
  • 4 tomàquets de pera madurs
  • 6 alls
  • 500 gr. d'arròs bomba
  • 1 manat de julivert
  • 6 cullerades soperes de romesco
  • sal
  • oli d'oliva


ELABORACIÓ
Talleu els llamàntols, el cos en rodelles i el cap pel mig, i sofregiu-lo en una cassola fonda amb oli d'oliva. Reserveu-los.
Netegeu la sípia a daus i sofregiu-la amb oli d'oliva. Reserveu-la.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba i l'all picats, el tomàquet escaldat, pelat i picat, acabeu-lo afegint la sípia i posant el julivert picat.


Afegiu l'arròs, sofregiu-lo una mica i tireu el brou ben calent. Ha de coure 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc lent. Quan quedin 5 minuts per acabar afegiu el romesco, el llamàntol i més brou en funció que us agradi més o menys caldós.


Us puc assegurar que estava deliciós.