Dissabte al matí vaig anar a la Boqueria a comprar aquest parell de bitxos que podeu veure a la foto. Dos llamàntols del mediterrani preciosos. Entre tots dos 1,4 kg. Encara que son una mica més cars val la pena agafar-los de la terra no pas del Canadà. També vaig comprar un parell de sípies fresques.
INGREDIENTS per 6 persones
- 2 llamàntols (1,4 - 1,5 kg.)
- 2 sípies fresques (1 kg.)
- 1,5 litres de brou de peix.
- 2 cebes de figueres grosses
- 4 tomàquets de pera madurs
- 6 alls
- 500 gr. d'arròs bomba
- 1 manat de julivert
- 6 cullerades soperes de romesco
- sal
- oli d'oliva
ELABORACIÓ
Talleu els llamàntols, el cos en rodelles i el cap pel mig, i sofregiu-lo en una cassola fonda amb oli d'oliva. Reserveu-los.
Netegeu la sípia a daus i sofregiu-la amb oli d'oliva. Reserveu-la.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba i l'all picats, el tomàquet escaldat, pelat i picat, acabeu-lo afegint la sípia i posant el julivert picat.
Afegiu l'arròs, sofregiu-lo una mica i tireu el brou ben calent. Ha de coure 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc lent. Quan quedin 5 minuts per acabar afegiu el romesco, el llamàntol i més brou en funció que us agradi més o menys caldós.
Us puc assegurar que estava deliciós.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada