dijous, 6 de març de 2014

VENTRESCA DE TONYINA AMB SALSA PONZU

Aprofitant que el 31 de desembre vaig anar a La Boqueria, vaig comprar una ventresca de tonyina sencera. Mitja la vaig congelar per un altra dia i l'altra mitja la vaig fer amb salsa ponzu per cruspir-nos-la al sopar de cap d'any.

INGREDIENTS
  • mitja ventresca de tonyina ben neta de pells i parts forques
  • un bufador de cuina

Per la salsa Ponzu
  • el suc de una llima
  • el suc de mitja taronja (o llimona)
  • 100 ml. de salsa de soja baixa en sal
  • 25 ml. de mirin
  • 25 ml. de vinagre d'arròs
  • 1 tira d'alga kombu
  • 10 gr. de katsuobushi (flocs de tonyina seca)


ELABORACIÓ

El dia abans prepareu la salsa ponzu barrejant tots els ingredients. Abans d'utilitzar-la, coleu-la per retirar l'alga kombu i el katsuobushi.
Agafeu la ventresca i talleu-la a tires ben finetes. Poseu-la a una safata i passeu-li el bufador per sobre de tota la superfície per donar-li una cocció molt lleugera.
Ruixeu la ventresca amb la salsa ponzu i deixeu-la reposar una hora.