divendres, 15 de febrer de 2013

ROMESCO DE LLUÇ AMB LLAGOSTINS


El dia de Sant Esteve vam anar a dinar a casa del meu Pare i em va tocar fer el segon plat. M'interessava una cosa que pogués fer amb pocs minuts a última hora ja que aquests dies es tracta d'estar més temps amb la família i menys temps a la cuina.

Tal com us hi comentat en algunes ocasions, quan faig romesco aprofito per fer-ne més del compte i congelar-lo. Doncs tenia romesco i brou de peix congelat amb la qual cosa ja tenia més de mig plat fet.

INGREDIENTS


  • 1 lluç de 1,5 kg net, sense espines i tallat en 8 supremes
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 gotet de vi blanc
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 4 c/s de romesco (recepta 2 d'aquí)
  • 1/2 litre de brou de peix


ELABORACIÓ
En una cassola de terra poseu oli d'oliva i quan sigui calent fregiu molt lleugerament els llagostins i reserveu-los.

En el mateix oli feu un sofregit de ceba i tomàquet tot picat molt petit. Afegiu un gotet de vi blanc. Deixeu que es cogui i es concentri.

Afegiu el romesco i doneu unes voltes.

Afegiu el brou de peix ben calent i que cogui tot plegat uns 15 minuts o fins que la salsa agafi 
la consistència adequada. Fins aquí ho podeu fer amb antelació i reprendre el guisat en l'últim moment.

Per acabar el plat, afegiu les supremes de lluç, prèviament salpebrades, a la cassola amb la salsa força calenta i deixeu que coguin 5 minuts sense tocar el peix perquè no es trenqui però sacsejant la cassola de quant en quant. Afegiu els llagostins i que cogui tot plegat amb la cassola tapada durant 5 minuts més.

NOTES

Aquest plat és una aposta segura si la matèria primera és bona.
En lloc de lluç podeu posar qualsevol altre tipus de peix: rap, mero, orada, etc.

4 comentaris:

manel ha dit...

amb bona matèria primera, tens raó, bona part de l'èxit està assegurat, però amb aquesta recepta l'assegures del tot!
una abraçada

Lídia ha dit...

quina bona pinta.....

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Un plato de categoría.

Alfons ha dit...

aquesta me la quedo... exquisita!!