divendres, 8 de febrer del 2013

BRANDADA DE BACALLÀ


Aquesta és la recepta de brandada de bacallà que tota la vida va fer la meva mare.

INGREDIENTS

300 gr. de bacallà dessalat
200 ml. d'oli d'oliva
200 ml. de llet sencera
5 alls
1 bitxo



ELABORACIÓ

En un cassó es posa l'oli, el bitxo i els alls laminats. Es deixa coure sense que els alls es cremin. Es retira el bitxo i els alls i es deixa refredar.

Es posa el bacallà en un cassó, es cobreix d'aigua freda i es posa el foc. Quan bull l'aigua es deixa coure 2 minuts i s'apaga el foc. Es deixa refredar en la mateixa aigua.


S'esmicula el bacallà mirant que no quedi cap espina i es posa al got de la batedora junt amb els alls.

S'escalfa una mica la llet.

Es posa la batedora al got i es va afegint oli i llet i es va triturant i muntant, com si fos una maionesa, fins que queda una massa força espessa.

Es posa en un bol i es deixa refredar a la nevera fins el moment de menjar.

NOTES

Si la voleu més espessa, poseu menys llet i si la voleu més clara poseu-ne més.
Com aperitiu, sobre una torradeta de pa i amb una tira de pebrot escalivat està deliciosa.


1 comentari:

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que textura má buena te ha quedado, tiene pinta de estar deliciosa.

Petons