diumenge, 22 de gener de 2012

CREMÓS DE TOMÀQUET EN DUES COCCIONS AMB ESCUMA DE PARMESÀ

Vem començar amb el sopar de cap d'any amb aquest gotet que va trionfar per la seva originalitat.

INGREDIENTS
Per l'escuma
  • 200 ml. de llet sencera
  • 200 ml. de nata 35%
  • 150 gr. de parmesà ratllat
  • 1 sifò de 500 ml.
  • 1 càrrega de CO2
Pel cremós de tomàquet
  • 1 kg de tomàquets madurs de la pera
  • 1 ceba de figueres petita
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

ELABORACIÓ
Comencem fent l'escuma de parmesà. Posem la llet a escalfar. Ratllem el parmesà i el desfem en la llet. Quan sigui ben fos afegim la nata, ho integrem be i ho colem amb un colador ben fi. Posem la crema al sifó, tanquem i injectem la càrrega de gas. Sacsegem be i el guardem a la nevera.
Agafem 750 gr. de tomàquets, els escaldem i els pelem. Pelem la ceba de figueres, la trinxem i la sofregim en una olla petita amb un raig d'oli d'oliva, Quan sigui rossa afegim els tomàquets, sal i pebre. Deixem que es coguin durant uns 3/4 d'hora a foc baix. Ho passem pel turmix, colem la crema i la reservem.
Escaldem 250 gr. de tomàquets, els pelem i els passem pel turmix amb una mica de sal i un raig d'oli d'oliva. Colem la crema.
En un got poseu unes cullerades de crema de tomàquet cuita calenta. Per sobre unes cullerades de crema de tomàquet freda i acabeu el got amb l'escuma de parmesà.

NOTES
  • Gotet molt divertit pel joc de temperatures, coccions i textures.
  • Era la primera vegada que el feia i ens va agradar molt.
  • Vaig posar 150 gr. de parmesà i el gust era força suau, si voleu una sabor més potent poseu-ne 200 gr.

4 comentaris:

lolines ha dit...

Pepin, una recepta, deliciosa i sorprenent

Titaniii ha dit...

Hola Pepín!!!
Un plat (encara que sigui en got) deliciós... el toc del sifò... ay com m´agradaría tenir-ne!!!
Felicitats!!!

Francesc ha dit...

Això d'usar el sifó li dóna un "toc" especial!!! T'ha quedat genial!!! A veure si a l'any que ve els "reis de casa" me'n deixen un... Salutacions

Red Rose ha dit...

Esto tiene una pinta deliciosa y original.Me quedo por tu blog que tienes cosas muy ricas
Molts bones receptes.
Salutacions.