dijous, 28 de gener del 2010

CALAMARS A LA ROMANA


L'altre dia fent uns calamars a la romana pels nens com sempre els hi fet (com sempre els va fer la meva mare) em preguntava com és tat difícil de trobar uns bons calamars a la romana als restaurants. Ja no parlem de trobar-ne uns de bons d'aquest congelats que només s'han de fregir.

La intenció d'aquest post no és tant ensenyar-vos com faig jo els calamars a la romana si no obrir un debat de com els fa cadascú de vosaltres.

Així doncs us explico com els faig jo i espero que m'expliqueu com els feu vosaltres. També m'agradaria que em diguéssiu quin és el restaurant on heu menjat els millors calamars a la romana. Jo els millors que recordo els hi menjat al restaurant Los Chulos de Peñíscola.

Ingredients (4p):
  • 2 calamars grossos
  • 2 ous
  • farina
  • sal
  • oli d'oliva

Elaboració:
Netegeu be els calamars, assequeu-los i talleu-los a rodelles. Saleu-los moderadament. Passeu les rodelles de calamar per farina, espolseu-les i passeu-les per ou batut. Fregiu-les en oli d'oliva ben calent 30 segons per banda; fins que siguin rossos.

Nota:segurament deuen haver altres arrebossats però aquest tant senzill m'encanta.

8 comentaris:

Francesc ha dit...

Una recepta molt senzilla. Jo no l'he feta mai. M'agraden molt, però. Un dels més bons que he tastat mai ha estat al restaurant "El Solet" de Biar, a la comarca valenciana de l'Alcoià. Salutacions

Juanriu ha dit...

Hola Pepin, yo no he hecho nunca los calamares a la romana, siempre los compro en el super, los que compro ahora los cojo en una tienda de la coperativa de Guisona que hay en Reus, pero ya no salen tan bien como al principio,supongo que han cambiado la manera de hacerlos, y donde mejor los he comido si no recuerdo mal era en un restaurante de Riudoms que se llamaba Centro Riudomense, cuando lo llevavan los primeros propietarios, ahora lo lleva otra gente y no se como cocinan.
Viendo como tu los preparas, creo que me animare a provar de hacerlos un dia, porque parece muy facil y se ven muy bien, un saludo.
JUAN

Fem un mos ha dit...

A casa també els fem així, o a la andalusa que nomes son amb la farina per fregir peix, uns dels mes bons que recordo son al desaparescut bar La Mina de Sants

Anònim ha dit...

Hola Pepín. Aquesta "tempura" és com la que em va ensenyar la meva mare. Queda molt bona.
Però desprès m´han explicat que l´arrebossat amb cervesa queda molt més bo. I ténen raò.
L´has probat?
Doncs fes-ho, perque queda molt cruixent i no sap gens a cervesa!!!
I no sabría dir-te on he menjat els calamars més bons, pot ser et diría on he menjat els pitjors: a un restauranta Palamos.
petonets i bon cap de setmana.

ANNAFS ha dit...

Uf! els calamars a la romana. A casa ens agraden molt però som molt exigents i ens costa molt trobar un lloc on ens agradin. Potser els millors els he menjat en un restaurant d' Avià (el Berguedà) que es diu "La teula".
Si els faig a casa, a vegades els faig només arrebossats amb farina i pa ratllat.

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Pues en mi casa los hago a la andaluza, que son solo con harina, yo mezclo de garbanzo y trigo y quedan muy ricos.

Solamente los he comido a la romana en Casa Asmundo de San Carlos de la Rapita y aquí en Zaragoza en un restaurante vasco muy bueno,lo normal es comerlos enharinados.

Un beso

Mercè ha dit...

Pepin, doncs tota la raó!! Jo de fet, et diré que com els de la meva mare o la meva padrina (que els fan iguals), caps! ;)
Si vols, furga pel meu blog i hi trobaràs la recepta. ;)
Petons!

Alfons ha dit...

Aquest arrebossat teu té molt bon aspecte, nosaltres els fem com tu.. a vegades si tenim a mà aigua mineral amb gas molt freda, podem afegir-hi una mica, però res més, els que més a gust em vaig prendre i segur que no són els millors, van ser en un entrepà pel tubo de zaragoza,... però ja fa molt temps...