dimarts, 17 de novembre del 2009

ARROS VERD AMB CLOÏSSES


Jo anomeno l'arròs verd quan no porta cap producte vermell, ni tomàquet, ni pebrot vermell, ni gambes, etc. Totes les verdures son verdes i tota la proteïna blanca (sípia, cloïsses, rap, bacallà, navalles, etc.). Avui us presento aquest arròs verd amb sípia i cloïsses.

Ingredients(4p):
  • 1 manat de cebes tendres
  • 2 carxofes
  • 1 pebrot verd
  • 150 gr. de pèsols
  • 2 sípies
  • 500 gr. de cloïsses
  • 360 gr. d'arròs
  • 1 litre de brou blanc de peix
  • all i julivert
  • oli d'oliva
  • sal


Elaboració:
En una cassola amb un bon raig d'oli feu el sofregit amb la ceba tendra picada (guardeu les fulles verdes per afegir-les al final), el pebrot verd, les carxofes i la sípia. en total ha de coure uns 20 minuts. Si s'asseca, afegiu-li una mica d'aigua,
Obriu les cloïsses en un cassó amb un dit d'aigua. Retireu les que no s'hagin obert i coleu/decanteu el brou per evitar qualsevol rastre de sorra.
Bulliu els pèsols amb poca aigua durant 10 minuts, coleu-los guardant l'aigua de la cocció.
Afegiu l'aigua de les cloïsses i dels pèsols al brou blanc de peix i porteu-lo a ebullició.
Tireu l'arròs a la cassola i sofregiu-lo una estona. Afegiu el brou i coeu l'arròs 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc baix. Quan quedin 3 minuts perquè estigui llest afegiu els pèsols, les fulles verdes de la ceba tallades a rodelles, les cloïsses i una picada d'all i julivert desfeta amb una mica d'oli.

Nota:
  • podeu posar altres verdures com porros, faves, alls tendres, coliflor, bròquil, mongeta tendre, etc.
  • podeu afegir qualsevol peix blanc o marisc de carn consistent
  • l'acostumem a acompanyar amb all i oli

4 comentaris:

MaryLou ha dit...

M'el menjaria ara mateix, i són les 8 del matí!!!!
Prenc nota de la recepta!
Petonets

ELS PEIXOS ha dit...

No creia que es pogués fer mai un arròs sense tomàquet , i veig que tu l'has fet i t'ha quedat d'allò més bé i semble d'allò més bo.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Boníssimm!!!! Ja pots dir l´arròs verd!!! Saps el que més m´agrada de tot?? El sabor que li dona la carxofa!! I també el color!!!
Aquest arròs est bonísim!!!!
Fins aviat!!!

Alfons ha dit...

quin aspecte més bo! i em sembla una genialitat acompanyr-lo amb alll i oli . Felicitats