diumenge, 19 d’abril del 2009

SARSUELA



Avui us presento un plat de peix que a casa ens agrada molt i a més és bastant lleuger. La sarsuela és un plat que va ser famós a la Barceloneta cap als anys 60s i 70s però que avui dia està una mica passat de moda. Te tantes variants com voleu però aquí us posaré la que faig jo.




Ingredients (4p):
  • 4 talls de rap o lluç
  • 2 sípies o calamars
  • 4 gambes
  • 4 escamarlans
  • 1/2 kg. de musclos
  • 250 gr. de cloïsses
  • 2 cebes de figueres
  • 3 tomàquets madurs
  • 4 alls
  • 1 manat de julivert
  • 1/2 litre de fumet de peix
  • farina
  • conyac
  • oli d'oliva
  • sal


Elaboració:

Netegeu els musclos i obriu-los al vapor guardant l'aigua de cocció colada. Feu el mateix amb les cloïsses mirant que no tinguin sorra. En una cassola poseu oli i sofregiu, volta i volta, les gambes i els escamarlans, retireu-los. Enfarineu el rap i la sípia i fregiu-lo al mateix oli, retireu-los. En el mateix oli feu un sofregit de ceba, tomàquet, all i julivert tot picat ben petit. Deixeu que el sofregit es vagi concentrant a foc lent i aneu-lo mullant amb l'aigua dels musclos i les cloïsses. Quan sigui llest el sofregit, afegiu el rap i la sípia i quan sigui ven calent tireu u raig de conyac i flambege-ho. Afegiu les gambes i els escamarlans i la meitat del brou de peix ben calent. Deixe-ho coure us 10 minuts i si cal aneu afegint més brou fins aconseguir la textura del suc que més us agradi. Un parell de minuts abans d'acabar la cocció afegiu els musclos i les cloïsses. Deixe-ho reposar 5 minuts i a gaudir-ho.



Nota: 

També hi podeu posar qualsevol altre peix blanc: lluç, orada, llobarro, escórpora...,però controleu el punt de cocció perquè no se us desfaci. Si voleu li podeu afegir una picada (jo me la hi estalviada) i una mica de bitxo per donar un toc picantet. Sigueu molt prudents amb la sal ja que l'aigua dels musclos ja és salada.

8 comentaris:

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Muy buena, me encanta la zarzuela y esta se ve estupenda.

Besos

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Antiquada o no segur que estava ben bona!!

Lídia ha dit...

doncs jo no sé si és anticuat però fa anys que cel.lebrem la nit de nadal a casa meva i sempre preparo la sarsuela, els hi encanta i a mi també m'agrada, amb el seu suquet, i la picadeta mmmmmmmmm

ptns

ANNAFS ha dit...

Encara que no sigui moda... és un plat boníssim...I quina bona fila que fa aquesta que has preparat tu... I si es fa una mica picantet... a casa ens agrada més.
ptns

Cuinagenerosa ha dit...

és veritat que la sarsuela està com passada de moda, però no sé perquè, és un plat fantàstic que es pot actualitzar fàcilment i que en qualsevol cas sempre és motiu de festa.
aquesta teva té molt bona pinta!

Mercè ha dit...

Quin bon plat, sí senyors!!! I que bo!! M'heu fet dentetes amb aquest escamarlà, cloïsses... que bona!!

La cuina vermella ha dit...

Hola Pepin, la sarsuela ens encanta, la teva sembla exquisida. Res d'antiquada, al contrari és fantàstica.

Un petó.

Maria ha dit...

Pepín... quin gran plat has presentat i t'ha quedat també molt maco al plat..