diumenge, 26 d’abril del 2009

BURRATA


Alguns de vosaltres ja sabeu que, de quant en quant, tinc la sort de viatjar a Itàlia per feina i sempre que hi vaig intento tastar coses noves. L'últim viatge, fa 2 mesos, vaig provar la burrata que és un farcell de formatge tipus mozzarella, farcit d'una crema de formatge fresc.


Dissabte passat vaig anar amb la dona a sopar fora i vam anar al restaurant italià/cosmopolita, Brown 33 (Passeig de Gràcia, 33, www.brown33.com) i vam demanar de primer burrata i bresaola per compartir. Pels que no ho sabeu, la bresaola és un embotit de vedella; podríem dir que és com la nostra cecina.


Ho vam gaudir tant que ahir vaig passar per davant d'una botiga de menjar italià i no vaig poder resistir la temptació. Vaig comprar una burrata, 100 gr. de bresaola, 200 gr. de gorgonzola i uns crackers al oli d'oliva. Ja us podeu imaginar el sopar que vam fer, sensacional. La burrata que vaig comprar era de la marca Vecchia Malga de la Famiglia Chiari.





















Ingredients (2p):

  • 1 burrata
  • 50 gr. de rúcola
  • 15 tomàquets cirerol
  • sal Maldon
  • pebre de molinet
  • oli d'oliva verge
  • glaça de vinagre balsàmic de Módena (opcional)

Elaboració:
En un plat fons poseu una base de rúcola. Al mig poseu la burrata i amaniu-la amb sal Maldon i pebre de molinet. Afegiu els tomàquets cirerol tallats pel mig sobre la rúcola i amanir-ho tot amb oli d'oliva verge. Si voleu li podeu afegir unes gotes de glaça de vinagre de Módena.

Nota: plat sencillíssim de preparar, deliciós per si mateix i excels si el combineu amb la bresaola. Us recomano que ho proveu encara que és una mica car: Burrata 20€/kg. Bresaola 50 €/kg.



7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Desconeixíem la burrata, però ara i gràcies a tu, la propera vegada que passem per davant d'una botiga amb productes italians, en comprarem. Petons.

Mercè ha dit...

Oh, i que bona que és la burrata!! M'encanta!! Jo la preparo molt semblant!! :)

Maria ha dit...

Jo, des que la vaig provar ja no la canvio per res semblant. I amb la bresaola, deliciós..

Cuinagenerosa ha dit...

pepín, m'apunto el suggeriment de la burrata, que encara no l'he provat. la bresaola, sí, i amb un simple raget d'oli i una mica de pa i formatge, o ni això, excel·lent.

ANNAFS ha dit...

No he provat mai la burrata. Quin gut té? Es un gust suau o més aviat fort. Em gràcia provar-la, quan vagi al super miraré si en trobo.

Pepin ha dit...

Mercè i Maria veig que la disfruteu igual que jo.

Kike, Txell i Manel us recomano que no espereu més a provar-la, val molt la pena.

Anna, si ti fixes a la foto on està tallada és com un farcell de mozarella que amaga una crema de formatge fresc que és un punt agre pero molt suau. Amb només sal, oli i pebre està boníssima. Si vols alguna cosa més, posa-li una mica de Modena. Desgraciadament a un super no crec que la trobis. Normalment, es troba a botigues de menjar italià.

Salut
Pepin

Mercè ha dit...

Pepin, quan puguis passa't pel meu blog que hi tens una sorpreseta! ;)