Aquesta recepta és la original de la meva besàvia.
INGREDIENTS
- 1 kg de bonítol del nord sense pell ni espines
- 2 o 3 bitxos
- 2 cebes de figueres grosses
- 1 pebrot verd
- 3 o 4 tomàquets madurs
- 4 grans d'all
- mig got de vi blanc
- 4 pebrots xoricers o mig pot de polpa de pebrot xoricer
- 1,5 kg de patates
- aigua o brou de peix suau
- sal
- oli d'oliva
ELABORACIÓ
En una cassola poseu oli d'oliva i afegiu els bitxos al vostre gust de picant, si voleu retireu-los,
Feu un sofregit amb la ceba i l'all finament picats. Afegiu el pebrot verd net i tallat a quadrats petits. Afegiu el tomàquet ratllat i segui fent el sofregit. Afegiu el vi blanc i deixeu que redueixi. Al final de tot afegiu la polpa de pebrot xoricer i apagueu el foc.
En cas que feu servir pebrots xoricers haureu de posar-los en remull en aigua calenta i un cop estovats netejar de llavors i treure la polpa amb la punta del ganivet,
Poseu aigua o brou de peix a bullir. Talleu el bonítol a tacs i reserveu-lo.
Peleu les patates i talleu-les a cubs escapçant l'últim tall. És a dir, claveu el ganivet a la patata i escapceu. Així deixarà anar més fècula i la salsa quedarà espessa.
Poseu la cassola al foc i tireu-hi les patates. Remeneu perquè s'impregnin del sofregit.
Cobriu-les amb aigua o brou bullint i deixeu-les coure uns 20 minuts fins que sigui cuites però sense
que es desfacin.
Apagueu el foc, afegiu els tacs de bonítol i tapeu la cassola.
Deixeu reposar 3 minuts i està llest.
Feu un sofregit amb la ceba i l'all finament picats. Afegiu el pebrot verd net i tallat a quadrats petits. Afegiu el tomàquet ratllat i segui fent el sofregit. Afegiu el vi blanc i deixeu que redueixi. Al final de tot afegiu la polpa de pebrot xoricer i apagueu el foc.
En cas que feu servir pebrots xoricers haureu de posar-los en remull en aigua calenta i un cop estovats netejar de llavors i treure la polpa amb la punta del ganivet,
Poseu aigua o brou de peix a bullir. Talleu el bonítol a tacs i reserveu-lo.
Peleu les patates i talleu-les a cubs escapçant l'últim tall. És a dir, claveu el ganivet a la patata i escapceu. Així deixarà anar més fècula i la salsa quedarà espessa.
Poseu la cassola al foc i tireu-hi les patates. Remeneu perquè s'impregnin del sofregit.
Cobriu-les amb aigua o brou bullint i deixeu-les coure uns 20 minuts fins que sigui cuites però sense
que es desfacin.
Apagueu el foc, afegiu els tacs de bonítol i tapeu la cassola.
Deixeu reposar 3 minuts i està llest.
1 comentari:
Una recepta genial, de debò que t'ha quedat molt bò. L'aspecte del plat fa goix!!
Petons http://paprikaenlacocina.blogspot.com.es/
Publica un comentari a l'entrada