dimarts, 28 de juliol de 2015

MONTADITO DE TONYINA AMB TOMAQUET


Dues normes bàsiques per fer montaditos son: unes llesques de pa de qualitat, que sigui consistent i amb crosta cruixent i uns ingredients a sobre que, si porten salsa aquesta ha de ser el més consistent possible perquè s'aguanti correctament a sobre de la llesca de pa.

Per aconseguir això, tots els ingredients que aneu a barrejar, per exemple amb una maionesa, hauran de ser ben eixuts i no contenir líquid en excés. Jo acostumo a colar-los i si cal després n'afegeixo a la barreja fins aconseguir la consistència adequada.

INGREDIENTS

  • 2 llaunes de tonyina en tomàquet
  • 1 ou
  • sal
  • 50/50 oli d'oliva / oli de girasol
  • llesques de pa




ELABORACIÓ

Feu una maionesa amb l'ou, la sal i l'oli, procurant que quedi força consistent. Això s'aconsegueix afegint una mica més oli de l'habitual.
Obriu les llaunes de tonyina i aboqueu-la en un colador per escorre be el líquid.
Esmicoleu la tonyina i barregeu-la amb la quantitat de maionesa adequada. Atenció de no passar-vos amb la maionesa perquè si no us quedarà molt pesant.
Talleu llesques de pa i munteu-les amb la barreja de tonyina.