dimarts, 4 d’agost del 2015

MONTADITO DE SALMÓ I COGOLLO DE TUDELA

Dues normes bàsiques per fer montaditos son: unes llesques de pa de qualitat, que sigui consistent i amb crosta cruixent i uns ingredients a sobre que, si porten salsa aquesta ha de ser el més consistent possible perquè s'aguanti correctament a sobre de la llesca de pa.

Per aconseguir això, tots els ingredients que aneu a barrejar, per exemple amb una maionesa, hauran de ser ben eixuts i no contenir líquid en excés. Jo acostumo a colar-los i si cal després n'afegeixo a la barreja fins aconseguir la consistència adequada.

Aquest pintxo l'heu de fer a última hora perquè si no el cogollo s'estova massa.

INGREDIENTS

  • 200 gr. de salmó fumat
  • 2 cogollos de Tudela
  • La pell ratllada d'una llimona
  • 1 ou
  • sal
  • 50/50 oli d'oliva / oli de girasol
  • llesques de pa




ELABORACIÓ

Feu una maionesa amb l'ou, la sal i l'oli, procurant que quedi força consistent. Això s'aconsegueix afegint una mica més oli de l'habitual.
Talleu el salmó a tiretes fines.
Talleu el cogollo a tiretes fines descartant el la part final o tija de les fulles.
Ratlleu la pell de la llimona amb un ratllador molt fi, tipus Microplane, amb molta cura de no ratllar part blanca perquè us amargaria.
Barregeu el salmó, el cogollo la pell de llimona i la quantitat adequada de maionesa per aconseguir una bona consistència. Atenció de no passar-vos amb la maionesa perquè si no us quedarà molt pesant.
Talleu llesques de pa i munteu-les amb la barreja de salmó.