divendres, 1 de març del 2013

PATATES EMMASCARADES AMB FREDOLICS



Sempre que vaig pel centre en dissabte faig una passadeta per La Boqueria i, com no, vaig passar per Bolets Petrás. Apart de les coses que habitualment hi compro, tenien uns fredolics força macos i a un preu raonable de 12 €/kg. Mentre feia cua perquè em servissin vaig veure una dona que preguntava a en Llorenç com podia fer els fredolics i, sense dubtar-ho, va afirmar: " A mi com més m'agraden és amb patates emmascarades". Ja tenia la idea de com faria els fredolics que compraria i els vaig fer a l'endemà que venien els meus sogres a dinar.

INGREDIENTS
  • 1,5 kg. de patates vermelles
  • 500 gr. de Fredolics
  • 200 gr. de cansalada
  • 250 gr. de botifarra negra
  • 2 alls
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

ELABORACIÓ

Bulliu les patates amb pell durant uns 45 minuts. Deixeu-les refredar i peleu-les. Aixafeu-les a forquilla.

Netegeu a consciencia els fredolics perquè no quedi ni rastre de terra.

En una paella amb un raig d'oli d'oliva saltegeu la cansalada tallada a trossets, retireu de la paella i reserveu.

En el mateix oli saltegeu els fredolics i deixeu-los coure uns 20 minuts. Us deixaran anar aigua. Reserveu-los.

En una paella amb un raig d'oli poseu l'all pelat i picat. Afegiu la botifarra negra sense pell i esparraqueu-la. Afegiu les patates i la cansalada i aneu remenant tot el conjunt. Salpebreu.

Finalment afegiu els fredolics i, si cal i us n'ha quedat, una mica de l'aigua les fredolics. Barregeu tot be perquè quedin ben integrats tots els ingredients.

NOTES

Els sogres van repetir.....¡No hase falta disir nada más!

1 comentari:

Ricard Sampere ha dit...

Un gran plat les enmascarades... Jo les vaig descobrir al bergedà fa uns anys i és un plat de vici.

Si un dia estàs pel bergadà et recomano una sorpresa... Cal Garretà a Graugés (prop de berga) on les fan de conya com plat habitual

Es un lloc sorpreent amb llac i tot..!!