dimarts, 5 de març de 2013

TARTIFLETTE

Feia temps que volia penjar aquesta recepte que vaig fer al juliol de 2012 després d'un cap de setmana a Andorra on vaig comprar un formatge reblochon.

INGREDIENTS
  • 1 Reblochon
  • 1,5 kg. de patates
  • 250 gr. de bacó fumat
  • 2 cebes de figueres
  • 200 ml. de crema de llet (opcional)
  • 1 gotet de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal i pebre


ELABORACIÓ

Bulliu les patates amb pell durant 30 minuts. Peleu-les (o no) i talleu-les a trossos irregulars. Poseu-les a una safata grossa que pugui anar al forn i salpebreu-les.

En una paella amb un raig d'oli fregiu el bacó tallat a trossets i afegiu-lo per sobre de les patates.

En el mateix oli, sofregiu la ceba tallada a trocets. Salpebreu-la i tireu el gotet de vi blanc. Quan sigui cuita tireu-la per sobre de les patates.

Si hi poseu crema de llet, ara és el moment de tirar-la per sobre de les patates.

Talleu el reblochon per la meitat i poseu els dos trossos amb la pell cap amunt a sobre de les patates.

Poseu-lo al forn a 180º durant una mitja hora quan el formatge haurà quedat desfet.



NOTES

Aquest és un plat contundent que és millor fer a l'hivern.

Jo em vaig estalviar la crema de llet perquè no en soc massa fan i segur que fa el plat encara més pesat.

2 comentaris:

MaryLou ha dit...

Ho tinc a pendents!!! t'ha quedat molt maco i segur que ben bo!!!
Petonets

Francesc ha dit...

M'encanta aquesta recepta!! No la coneixia. Salutacions