dilluns, 14 de novembre del 2011

POLLASTRE ROSTIT A LA LLIMONA


Aquest pollastre és supersenzill de fer; el feia molt sovint la meva mare i a mi m'encantava. És especialment gustós i agrada a tothom.



INGREDIENTS
  • 1 pollastre sencer
  • 1 llimona
  • 1 pastilla de brou de pollastre
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 1 got de vi ranci
  • 1 got d'aigua


ELABORACIÓ

Socarrimeu el pollastre i netegeu-lo sota l'aixeta a consciència. Al seu interior afegiu la pastilla de brou esmicolada i la llimona sencera. Agafeu una plata que pugui anar al forn i poseu-li un raig d'oli d'oliva. Poseu el pollastre dins i cap al forn a 200 ºC. Cada 15 minuts gireu-lo amb compte de no trencar-lo. A la tercera girada tireu-li el got de vi ranci. A la quarta girada tireu-li el got d'aigua i rasqueu el fons de la plata per desenganxar tota la substància. Com que ja el tindreu força torradet, aprofiteu aquesta ocasió per trocejar el pollastre. Poseu-lo 5 minuts més al forn perquè acabi de coure. En el moment de menjar-lo escalfeu-lo al forn.

NOTES
  • No afegiu sal que la pastilla de brou ja en porta
  • El suc d'aquest rostit és especialment bo. Si us en sobra guardeu-lo per utilitzar-lo en altres plats.
  • Si sobra pollastre l'acostumo a fer servir per fer croquetes

4 comentaris:

lolines ha dit...

pepin, un pollastre , molt peró que molt bó

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Tens raó boníssim!

Alfons ha dit...

com diria l'Argiñano: rico rico rico...!!

Fem un mos ha dit...

Aquest punt de llimona al pollastre li va molt bé
Una abraçada