diumenge, 13 de febrer de 2011

PICANTONS ROSTITS AMB ROSSINYOLS



Fa temps que tinc pendent de penjar aquesta recepta que vaig fer l'octubre de l'any passat dins d'un menú que vaig oferir a uns tiets que van venir a dinar. Aquesta recepta la vaig prendre del programa Cuines de TV3, la va fer el cuiner del restaurant Can Pere del Maset de Sant Pau d'Ordal. La recepta original és amb Gall del Penedés però jo la vaig fer amb picantons.

Ingredients:

  • 2 picantons
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 4 pastanagues
  • 20 prunes sense pinyol
  • 400 gr. de rossinyols
  • 200 ml. de vi ranci
  • brou de pollastre
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Elaboració:
Es salpebre els picantons tallats a quarts i es rosteixen a una cassola amb oli d'oliva. Es retiren els picantons de la cassola i es sofregeix la ceba, els porros i la pastanaga, es deixa una bona estona fins que es confiti. S'afegix el vi ranci, es deixa un parell de minuts i s'afegeixen els picantons a la cassola. Tot seguit es cobreixen amb brou de pollastre. Es deixa coure mitja hora, es retiren els picantons i es passa la salsa per un colador xinés. S'hi torna a posar els picantons i s'afegeixen les prunes sense pinyol. Es netegen els rossinyols i es passen per la paella amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre. S'afegixen a la cassola i s'acaba la cocció uns cinc minuts més fins que estiguin tots els sabors ben integrats.

Notes:
  • Si feu la recepta amb gall haureu d'allargar la cocció.
  • Podeu fer la recepta amb qualsevol tipus de bolets.
  • Penso que al igual que jo hi canviat el gall per picantons, aquesta recepta és excel.lent per cuinar qualsevol tipus de aviram.

4 comentaris:

manel ha dit...

des de l'octubre? ai, pepín, que abandonats que ens tens!
segur que la recepta és bona, quan he fet qualsevol au amb rossinyols sempre ha quedat bé.

starbase ha dit...

Jo penso igual que el Manel, però amplio el tema rossinyols al 99% de qualsevol cosa que es pugui cuinar.

I lo de l'Octubre...aixxxxx...

Lídia ha dit...

com m'agraden les recpetes amb bolets

petons

Francesc ha dit...

Boníssim!!! Supose que es deu poder fer amb pollastre normal. Segur que la faig un dia d'aquests