diumenge, 25 d’abril del 2010

TALL RODO ROSTIT



Avui toca un rostit tradicional que sempre us farà quedar be i que dona per molt si teniu una colla nombrosa a dinar.

Ingredients:

  • 1 peça de tall rodo d'uns 1,5-1,8 kg
  • 2 cebes de figueres
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • farigola i romaní
  • 1 branca de canyella (opcional)
  • 1 tira de pell de taronja (opcional)
  • 250 ml. de vi ranci
  • 1/2 l. de brou de carn
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Elaboració:
Es lliga la carn, es salpebre i es rosteix amb oli d'oliva a una cassola que pugui anar al forn.
Quan sigui rossa per tots costats afegiu totes les verdures netes i tallades a trossos. Afegiu el llorer, la farigola, el romaní, la canyella i la pell de taronja. Tireu el vi ranci i deixeu que evapori una mica. Afegiu el brou de carn i poseu al forn a coure a 180º unes 2 hores girant la carn cada mitja hora.
Quan sigui llesta retireu la carn de la safata i deixeu-la reposar en una safata per recollir tots els sucs que deixi anar.
Per acabar podeu fer dues coses: la passeu tal qual pel colador xines o la passeu pel turmix i després pel un colador fi.
Talleu la carn a rodelles i serviu-la amb la salsa.

Nota:
  • Si voleu la podeu acompanyar amb uns bolets passats per la paella o amb unes patates tallades a cubs i fregides.
  • També ho podeu fer amb altres talls de carn com el jarret.

13 comentaris:

Xavier ha dit...

Caram! Quin platerot més bo!
Perdona la meua ignorància, però el "redó" de quin animal el trauen?

Una salutació!

ELS PEIXOS ha dit...

Nomes et tinc que Felicitar !!!....aquest plats encara que no ho sembli costen molt de fer...i de que quedin bé encara més....

Pepin ha dit...

Xavier, tens raó, m'hi oblidat de posar-ho. És tall rodó de vedella, no sé com li dieu al País Valencià.
Salut,
Pepin

xisca ha dit...

Molt bona. Queda apuntada per un dia que siguem molts i vulgui quedar bé.

starbase ha dit...

Mmmmmmm, aquesta setmana estem de operació amanida i a la bona pinta habitual s'hi afegeix aquesta 'gana especial de la setmana' mmmmm

Francesc ha dit...

Un plat boníssim amb aquest tall redó de vedella. MMM!!!

Fem un mos ha dit...

El tall rodo es molt i molt bo i amb aquesta salseta Ummmm
Una abraçada

beril ha dit...

El proper diumenge serem 20 per cel.lebrar l'aniversari de la nostra fillola, sogres, cunyats, nebots, germans, pares, tiets, cosins, una colla i pensava fer tall rodó de vedella. Et sembla bé que compri dos redons de 1 quilo i mig cadascun?. Les patates fregides també m'han semblat bé però les fregiré amb uns bitxos perquè piquen una mica.

Pepin ha dit...

Hola Beril,
Depenent del que mengin a la teva família potser ho veig una mica just. Si fossin 20 de la meva família segur que jo en faria 3. Si te'n sobra no pateixis que la pots congelar.
Salut,
Pepin

beril ha dit...

Bona nit Pepin:

Si si, he fet tres.
Sempre ho faig abans perquè quedi més gustós. En lloc de patates, l'acompanyaré amb pomes al form.

Ah, he ficat unes tiretes de taronja. Ja us ho comptaré.

Gràcies per tot

mercè ha dit...

Ahir diumenge vaig fer el teu rostit i va ser un èxit. El vaig fer amb carn de vedella del troç anomenat "llata" per ser més tendre ja que tenim una iaia de 92 anys!!
Va agradar molt a tothom. Gràcies i fins a la propera.
mercè

mercè ha dit...

una pregunta: la cabeça d' alls la poses quan la carn es rosteix amb l' oli d' oliva a la cassola o quan poses totes les verduretes? Gràcies!!

Recetas ecuatorianas y catalanas ha dit...

Gràcies per la recepta. Avui hem fet el nostre primer tall rodó