dimecres, 17 de març del 2010

TIRAMISU PER NENS



L'altra dia vam anar a un restaurant italià i de postre vaig demanar un tiramisú. Me'l van servir deconstruit en una copa de gelat. Al fons dos savoiardi remullats en cafè i amaretto, a sobre escuma de mascarpone coronada amb una mica de cacau i tres savoiardi més, sequets i sense remullar. El meu fill petit em va dir que volia una galeteta i li vaig sucar en l'escuma de mascarpone i li va encantar. Pensant en el tema me'n vaig adonar que un tiramisú tradicional amb els savoiardi remullats en cafè i amaretto no era apte pels nens i se'm va ocórrer fer aquest tiramisú que us presento.

Ingredients:
Per una safata de pirex de 20x20.
  • 14 "bizcochos de soletilla" o melindros
  • 150 ml de llet
  • 2+4 cullerades de Nesquick
  • 500 gr. de formatge cremós que els hi agradi als nens
  • 150 gr. de sucre
  • 200 ml. de nata per muntar

Elaboració:
Barrejar la llet amb dues cullerades de Nesquick i remullar-hi lleugerament 7 melindros. Posar-los al fons de la safata.
Munteu la nata i en un bol barregeu-la amb el sucre i el formatge cremós. Cobriu els melindros amb la meitat de la crema de formatge. A sobre poseu 7 melindros més sucats lleugerament amb llet i Nesquick i acabeu de cobrir amb la resta de la crema de formatge.
Posar a la nevera i deixar-ho reposar un parell d'hores. Abans de servir espolsar amb
amb Nesquick.

Notes:
  • Vaig fer servir formatge speissequark del LIDL.
  • Aquest tiramisú és especial per nens però a mi em va encantar.

7 comentaris:

Xavier ha dit...

Està molt bé que digues que a tu també et va encantar... i és clar que sí! ;)
Fa molt de goig!

MaryLou ha dit...

Segur que estava boníssim, la pinta la té molt bona! i molt apropiat per als nens. Has tingut una bona idea!!
Petonets

starbase ha dit...

Molt bona idea, no cal correr a educar el paladar dels nens (tot arriba) però també és cert que hi ha coses que entren soles i ajuden a formar-lo amb criteri.

Gemma ha dit...

Una bona alternativa pels nens. A més, poden ajudar ells mateixos a preperar-lo, ja que la recepta és prou senzilla...
Entre la teva versió i la del decosntruida restaurant, no sé pas amb quina em quedaria...

Alfons ha dit...

molt bona pensada!! i segur que tant o més bons que l'original

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Muy bueno y para los niños ideal, últimamente poner huevos crudos me da cierta desconfianza.

Besitos

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Molt bona idea. Gràcies per compartir-la