Dijous passat vaig anar a una demostració de cuina e directe al espai del consum de Bon Preu. El Pep Nogué ens va fer magistralment 3 receptes de la última revista cuina publicada. Una de elles va ser Taboulé amb llenties i en ella m'hi basat per fer aquesta amanida, traient coses que no ens agraden, posant-ne algunes de collita pròpia i d'altres que el Pep Nogué ens va dir que també es podien posar. La recepta original la podeu trobar a la revista Cuina.
Ingredients:
- 100 gr. de cous cous
- 75 gr. de llenties pardines
- 75 gr. d'arròs integral
- 1 albergínia escalivada
- 1 pebrot escalivat
- 2 tomàquets madurs
- 2 cebes tendres
- 1 carabassó
- julivert
- oli d'oliva
- el suc d'una llimona
- sal i pebre
- llavors de girasol
- llavors de sèsam
- llavors de poncella
- tonyina amb oli (de la bona)
- crema de vinagre de Mòdena
- oli d'all i julivert per guarnir
Elaboració:
Hidrateu el cous cous amb aigua com indiqui el paquet. Bulliu les llenties una mitja hora, fins que estiguin cuites, coleu-les i refresqueu-les. Bulliu l'arrós una mitja hora, coleu-lo i refresqueu-lo. En un bol barregeu els tres components.
Piqueu a quadradets petits l'albergínia escalivada, el pebrot escalivat i els tomàquets pelats i sense llavors i tots cap al bol.
Talleu a quadradets la ceba tendre i el carabassó i passeu-los 5 minuts per una paella amb una mica d'oli i cap al bol.
Piqueu el julivert i cap al bol.
Remeneu-ho tot perquè els ingredients quedin ben barrejats i afegiu sal, pebre, oli d'oliva i el suc de la llimona. Deixeu-ho a la nevera.
Per muntar el plat, agafeu un cilindre d'emplatar i ompliu-lo amb l'amanida compactant-lo amb una cullera perquè tingui consistència.
A sobre poseu repartiu una culleradeta de cada una de les tres llavors, poseu un parell de trossos de llom de tonyina a sobre i adorneu amb la crema de vinagre de Mòdena i un cercol d'oli d'all i julivert.
Notes:
- La recepta original portava cogombre, olives negres, menta i comí que jo no vaig posar.
- La recepta original portava bacallà esqueixat que jo vaig substituir per la tonyina.
- Jo vaig afegir l'arròs integral, l'albergínia escalivada, la ceba tendre, el carabassó i les llavors.
- L'oli d'all i julivert el vaig fer seguint la recepta del Manel de Cuinar és generós que podeu trobar aquí.
- Es pot fer la nit abans tapant el bol amb un paper de film
- Realment bona i refrescant, ens va agradar molt.
3 comentaris:
m encanta esta combinacion, adoro el cuscus, y las lentejas, pero nunca los habia comido juntos, tendre que probarlo asi, y con arroz integral, delicioso!
saludos desde londres,
pity
una bona recepta, i molt ben acompanyada amb les llavors. Ja tinc ganes de provar-la.
molt bona recepta, no vaig veure l'original pero aquesta adaptació em sembla molt bona i atractiva, fins i tot sense el bonítol crec que funcionaria la mar de bé.
Publica un comentari a l'entrada