dimecres, 22 de juliol del 2009

MANDONGUILLES A LA MEVA MANERA


Les típiques mandonguilles amb salsa de tomàquet i pèsols ja les tinc una mica avorrides així que des de fa algun temps les faig una mica diferents, una mica més complertes; amb una mica d'arròs bullit es converteixen en plat únic.


Ingredients:
Per les mandonguilles:
  • 250 gr. de carn picada de vedella
  • 250 gr. de carn picada de porc
  • sal i pebre
  • 1 ou
  • all i julivert picats
  • molla de pa picada.
  • Farina per enfarinar-les
  • Oli d'oliva per fregir-les
Per la salsa:
  • 2 cebes de figueres
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 6 tomàquets madurs pelats i sense llavors
  • sal i pebre
  • vi ranci
  • aigua
Per la picada:
  • 2 o 3 alls
  • julivert
  • 50 gr. de fruits secs (els que més us agradin)
  • 1 llesca petita de pa fregit
Elaboració:
Feu les mandonguilles barrejant tots els ingredients. Enfarineu-les lleugerament i fregiu-les en oli d'oliva a foc mig. Coleu l'oli i poseu-lo a una cassola neta. Afegiu la ceba picada, els pebrot verd i vermell tallats a quadradets i finalment el tomàquet triturat. Deixeu que aquest sofregit es concentri be i afegiu les mandonguilles. Poseu el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure una mitja hora o tres quarts fins que les mandonguilles siguin cuites. Prepareu la picada i afegiu-la a la cassola. En 5 minuts estaran llestes per menjar.

Notes:
  • Fregiu les mandonguilles a foc mig perquè no es cremi l'oli, així el podreu aprofitar per fer sofregit.
  • Per colar l'oli poseu un paper de cuina a un colador i avoqueu-hi l'oli calent. Veureu que us queda sense cap impuresa
  • En aquesta picada hi vaig posar pinyons i donen un gust boníssim

2 comentaris:

Lídia ha dit...

doncs m'agraden les mandonguilles "a la teva manera"

ptns

Cuinagenerosa ha dit...

a mi també m'agraden "a la teva manera", és semblant a la meva, només que al final ho trituro tot per aconseguir una salsa ben fina. i sovint caig en la temptació d'afegir-hi unes gambetes, però això ja és un altre capítol...