Les típiques mandonguilles amb salsa de tomàquet i pèsols ja les tinc una mica avorrides així que des de fa algun temps les faig una mica diferents, una mica més complertes; amb una mica d'arròs bullit es converteixen en plat únic.
Ingredients:
Per les mandonguilles:
Ingredients:
Per les mandonguilles:
- 250 gr. de carn picada de vedella
- 250 gr. de carn picada de porc
- sal i pebre
- 1 ou
- all i julivert picats
- molla de pa picada.
- Farina per enfarinar-les
- Oli d'oliva per fregir-les
Per la salsa:
- 2 cebes de figueres
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 6 tomàquets madurs pelats i sense llavors
- sal i pebre
- vi ranci
- aigua
Per la picada:
- 2 o 3 alls
- julivert
- 50 gr. de fruits secs (els que més us agradin)
- 1 llesca petita de pa fregit
Elaboració:
Feu les mandonguilles barrejant tots els ingredients. Enfarineu-les lleugerament i fregiu-les en oli d'oliva a foc mig. Coleu l'oli i poseu-lo a una cassola neta. Afegiu la ceba picada, els pebrot verd i vermell tallats a quadradets i finalment el tomàquet triturat. Deixeu que aquest sofregit es concentri be i afegiu les mandonguilles. Poseu el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure una mitja hora o tres quarts fins que les mandonguilles siguin cuites. Prepareu la picada i afegiu-la a la cassola. En 5 minuts estaran llestes per menjar.
Notes:
Feu les mandonguilles barrejant tots els ingredients. Enfarineu-les lleugerament i fregiu-les en oli d'oliva a foc mig. Coleu l'oli i poseu-lo a una cassola neta. Afegiu la ceba picada, els pebrot verd i vermell tallats a quadradets i finalment el tomàquet triturat. Deixeu que aquest sofregit es concentri be i afegiu les mandonguilles. Poseu el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure una mitja hora o tres quarts fins que les mandonguilles siguin cuites. Prepareu la picada i afegiu-la a la cassola. En 5 minuts estaran llestes per menjar.
Notes:
- Fregiu les mandonguilles a foc mig perquè no es cremi l'oli, així el podreu aprofitar per fer sofregit.
- Per colar l'oli poseu un paper de cuina a un colador i avoqueu-hi l'oli calent. Veureu que us queda sense cap impuresa
- En aquesta picada hi vaig posar pinyons i donen un gust boníssim
2 comentaris:
doncs m'agraden les mandonguilles "a la teva manera"
ptns
a mi també m'agraden "a la teva manera", és semblant a la meva, només que al final ho trituro tot per aconseguir una salsa ben fina. i sovint caig en la temptació d'afegir-hi unes gambetes, però això ja és un altre capítol...
Publica un comentari a l'entrada