diumenge, 31 de desembre de 2017

FIDEUS XINESOS SALTEJATS



Aquest plat el preníem sempre que anàvem al restaurant xinés La Gran Muralla 2 del carrer Marià Cubí de Barcelona, que malauradament no fa massa que va tancar definitivament.

Fa un temps, a la setmana asiàtica del LIDL vaig comprar aquests fideus GLASS NOODLES que un cop bullits, saltejats i tenyits amb salsa de soja quedaven idèntics que els que menjàvem a La Gran Muralla 2.


INGREDIENTS
  • 2 paquets (200 gr) de Glass Noodles
  • 2 ous
  • 1 ceba tendre (s'aprofiten les puntes així que compreu-les ben fresques)
  • 1 pastanaga
  • altres verdures opcionals: pebrot, pell de carabassó, pell d'albergínia, etc)
  • 200 gr. de carn de porc tallada petita (o pollastre o gall d'indi)
  • salsa de soia baixa en sal (la Kikkoman de color verd)
  • oli d'oliva
  • picant (opcional: pasta Harisa, sambal oelek, salsa sriracha)



ELABORACIÓ

Es netegen les verdures i es tallen en juliana fina excepte la part verda de la ceba tendre que es talla a rodelles. Es saltegen al wok lleugerament amb una mica d'oli (excepte el verd de la ceba)  i es reserven.

Al mateix wok amb més oli és fan els dos ous com si fossin remenats i es reserven.

Es bullen els fideus seguint les instruccions del paquet i s'escorren

Es talla el porc en trossos petits i es salteja al wok amb oli (aqui afegiríem la salsa picant), quan estigui fet s'afegeixen els fideus i es saltegen, s'afegeix la salsa de soia fins tenyir be els fideus. Finalment s'afegeix l'ou i les verdures i s'acaba de saltejar tot junt fins integrar els ingredients.

Al final s'afegeix el verd de les cebes tendres tallat a rodelles.