dimarts, 26 de maig de 2015

PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLA

Un plat que dona una mica de feina però val la pena perquè el resultat és molt bo.

INGREDIENTS

  • 16 pebrots del piquillo
  • 1 paquet de trossos bacallà de 400 gr. (el que tenen al LIDL surt força bon)
  • 1 ceba de figueres
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets de pera
  • 4 alls
  • julivert
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
Per la salsa.
  • 1 ceba de figueres
  • 2 pebrots verds
  • 1 got de vi blanc
  • aigua
  • sal i pebre
  • oli d'oliva


ELABORACIÓ

Dos dies abans poseu el bacallà en remull i a la nevera. Canvieu-li l'aigua dos o tres cops fins tenir el punt de sal adequat.

Feu un sofregit amb oli d'oliva i la ceba, el pebrot verd, els alls i el tomàquet, tot ben picat. Afegiu el bacallà tallat a trossos petits. Salpebreu i tireu el julivert picat. Quan sigui tot cuit, reserveu a la nevera perquè agafi consistència.

Per preparar la salsa sofregiu en oli d'oliva la ceba i els pebrots verds. Afegiu el vi blanc i quan s'evapori salpebreu. Passeu per la batedora, si cal, afegint una mica d'aigua per aconseguir la textura de crema. Passeu per un colador ben fi.

Farciu els pebrots del piquillo amb una cullera petita amb el farcit que tenim reservat i poseu a una safata per anar al forn untada amb oli.

Escalfeu els pebrots al forn i escalfeu la salsa.

Ompliu el fons d'un plat pla amb la salsa de pebrot verd i poseu 4 pebrots del piquillo farcits a sobre.