dimecres, 10 d’agost de 2011

POLLASTRE GUISAT

Aquesta és la manera de guisar el pollastre que s'ha fet total la vida a casa meva. En aquesta ocasió erem força gent i vaig agafar la cassola de terra de 42 cm de diàmetre perquè m'hi capiguessin els dos pollastres de 2,5 kg. que vaig comprar. Us poso la recepte amb les quantitats que vaig fer servir; si feu només un pollastre poseu-ne la meitat.
Ingredients:
  • 2 pollastres de pagès de 2,5 kg.
  • 4 cebes de figueres grosses
  • 4 tomàquets madurs grossos
  • 3 cabeces d'alls
  • farigola, llorer y romaní
  • 200 ml. de vi ranci
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
Elaboració:
Tallat el pollastre a vuitens, (si els pits son molt grossos talleu-los per la meitat), salpebreu-lo i posseu-lo a la cassola amb un raig curt d'oli d'oliva. Aneu-lo sofregint mica en mica a foc baix anant-lo girant de quant en quant (una mitja hora)
Peleu les cebes i talleu-les a vuitens, peleu els alls i afegiu-los a la cassola. Peleu els tomàquets, talleu-los a vuitens i cap a la cassola junt amb les herbes aromàtiques. Quan siguin sofregits afegiu el vi ranci. Abaixeu el foc i deixeu que cogui una hora a foc ben baix. Si cal podeu afegir una mica d'aigua.


Notes:
  • per fer aquest plat s'ha de tenir paciencia ja que al coure en cassola de terra el foc ha de ser baix i, a més, el pollastre ha de coure un mínim de 2 hores.
  • Si teniu una cassola de terra bona i cuineu amb gas no oblideu de posar un difusor de ferro.
  • A la primera fase, quan sofregiu el pollastre, poseu molt poc oli perquè el pollastre deixarà anar greix. Si us passeu, el quisat us quedarà oliós.

5 comentaris:

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Quins records! Quin pollastre de pagès, sento l'olor i tot. I amb vi ranci!!!!

starbase ha dit...

Tens raó: de tota la vida i em sembla que serà per tota la que vindrà en generacions. Bó, barat i bé bonic dins dels paràmetres casolans, oi? :)))

vincent ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent

vincent ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent

vincent ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent