dilluns, 11 d’octubre del 2010

CREMA DE NYÀMERES AMB BOTIFARRA DE PEROL I PINYONS



La primera vegada que vaig menjar nyàmeres va ser al restaurant Osmosis tal i com us explicava aquí. Des de aquell dia era una recepta pendent que vaig fer l'altra dia com a primer plat d'un menú degustació. Per qui no conegueu les nyàmeres aquí en teniu una foto.


Ingredients:
  • 750 gr. de nyàmeres
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 blanc de poro
  • 30 gr. mantega
  • 1 rig d'oli d'oliva
  • aigua
  • sal
  • pebre
  • una botifarra de perol, si pot ser de fregir millor
  • 50 gr. de pinyons
  • oli de julivert

Elaboració:
Peleu les nyàmeres (és bastant laboriós) i poseu-les en aigua freda. Peleu la patata, la ceba i el porro i talleu-los a trossets petits. Poseu meitat oli i meitat mantega a una cassola. Afegiu la ceba i el porro i sofregiu-los una estona. Afegiu les nyàmeres i sofregiu-les 10 minuts. Salpebreu. Cobriu amb aigua i deixeu bullir 30 minuts. Passeu pel turmix i ja teniu llesta la crema.
Torreu els pinyons a una paella i afegiu la botifarra de perol tallada a cubs petits o esparracada. fins deixi anar el greix
Poseu al centre del plat fons una muntanyeta de botifarra amb pinyons, cobriu amb la crema de nyàmeres i decoreu amb un cordó d'oli de julivert.

Notes:
  • Les nyàmeres són una mica laborioses de pelar però val la pena, el gust que tenen és diferent a qualsevol tubercle que hagueu pogut tastar.
  • Les vaig comprar al Petràs de la Boqueria a 5 €/kg.
  • A Barcelona em va ser impossible trobar botifarres de perol de fregir de les que sempre hi comprat al Empordà així que vaig haver de posar de les cuites tipus embotit. Si algú sap on trobar-ne que m'ho digui.

5 comentaris:

Mome ha dit...

Una crema que amb el teu permís et copio, em sembla fantástica, en Llorenç Petràs sempre en té :-).
En quant a lo de la botifarra del Peròl ben segur que a la boquería les pots trobar, mira al cantó de la Gardunya, que hi ha una gent que tenen gairebé de tot a lo que es refereix a porc i embotits. Petons.

Cuinagenerosa ha dit...

fa poc una amiga em va descobrir la crema de nyàmeres, les vam fer amb unes xips de les pròpies nyàmeres, i també en vam fer un puré. tens raó que tenen un gsut diferent i molt bo, trobo que amb aquest acompanyament que li has posat aquesta cremeta ha d'estar realment bona.

Pepin ha dit...

Mome,
Vaig donar voltes i voltes per la Boqueria preguntant per les botifarres de perol de fregir i no en vaig trobar. Em pots concretar una mica més sobre la botiga que em comentes que està a prop de la Gardunya.

Manel, gràcies pel comentari. Am xips de nyàmera també deu estar deliciós.

Salut,
Pepin

Fem un mos ha dit...

Una crema que no he provat mai, i de nyàmeres les he vist a la parada d’en Petras a la Boqueria, quan torni a anar-hi en compraré i provaré la crema.
Una abraçada

anirac ha dit...

hola,
ostres gràcies per posar el lloc on vas trobar les nyàmeres...l'altre dia ens en van parlar en un curs de cuina i les volia tastar. Ah! i una companya de lleida de poc li cau la llàgrimeta quan ha sapigut que també a Barcelona n'hi han!!