diumenge, 24 d’octubre de 2010

CANELO DE CEPS I ALBERGÍNIA AMB SUC DE GUISAT



Volia fer un caneló especial i dic un caneló perquè volia que formés part d'un menú degustació i em ballava pel cap de fer-ne un de sol però ben llarg perquè ocupés tot el plat. Vaig pensar en fer servir pasta de lassagna fresca (que havia vist a una botiga de productes italians) enrotllada a lo llarg. Pel farcit vaig pensar en fer-lo de ceps ja que me'n quedaven de congelats però no acabava de trobar el què. Un dijous sentint al mestre Fermí Puig al programa cuinetes de RAC1 se'm va encendre la bombeta. Va dir que els ceps eren boníssims passats per la paella i posats a sobre d'una base d'albergínia escalivada i passada per la paella amb força julivert. Doncs ja ho tenia.

Ingredients (per 4 canelons grossos)
  • una albergínia grossa escalivada i pelada
  • 400 gr. de ceps congelats trossejats
  • un bon manat de julivert
  • 2 alls
  • 4 plaques de pasta de lassagna fresca
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • beixamel
  • formatge ratllat
  • suc de guisat de cua de vedella

Elaboració:
En una paella saltegeu els ceps amb un raig d'oli i els dos alls ben picats.
Bulliu la pasta de lassagna com indica el paquet i esteneu-la sobre un drap de cuina humit i farciu-la i enrotlleu el caneló per la banda llarga. Poseu a una plata de forn, cobriu amb la beixamel i el formatge ratllat i gratineu al forn.
Poseu un caneló a cada plat i tireu per sobre un parell de cullerades de suc de guisat.

Notes:
  • Fixeu-vos a la foto lo llarg que és caneló, ocupa tot el plat. Això sorprèn bastant als comensals.
  • Això de completar un caneló amb suc de guisat ho vaig fer perquè en tenia de congelat, en aquest cas guisat de cua de vedella que us vaig explicar aquí . Aquest suc és consistent i força untuós. Aquesta idea la vaig treure de Can Jubany on els canelons els ruixen amb suc de rostit.
  • El resultat final del conjunt va ésser excel.lent i van agradar moltíssim.

6 comentaris:

Fuat Gencal ha dit...

Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın cevizli kurabiye tarifi yayınlandı.
http://gencalsabahattin.blogspot.com/

Saygılarımla.

Cocinica ha dit...

Una mezcla buenísima, y la presentación de lujo.

Petonets

starbase ha dit...

Boníssims, de vegades em costa posar-me a fer canelons però quan ho faig sempre em val la pena. I amb aquest farcit han de quedar boníssims.

Fem un mos ha dit...

Caram quin senyor canaló ha d’estar d’allò mes bo
Petons

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

aquest canaló té molt bona pinta! i el farcit que porta segur que està boníssim

salutacions

et segueixo :)

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quin luxe de recepta, ha de ser boníssima!!! petons