Ja fa més d'un any que us vaig explicar aquí que m'havia comprat un llibre de receptes de cuina en gotet però encara no n'havia fet cap.
Finalment, m'hi decidit, ajudat pel magnífic bloc de l'Alfons, Les Receptes de StHilari, un especialista en aquest tipus de cuina, us recomano que el visiteu.
Del seu bloc hi tret aquesta recepta encara que la hi tunejat lleugerament. La recepta original la podeu trobar aquí.
Ingredients (4p):
- 2 albergínies mitjanes
- 1 iogurt grec
- brou de pollastre
- 2 talls de pernil serrà un pel gruixudets
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- porradell
Elaboració:
Escaliveu les albergínies de la forma habitual.
Aprofiteu el forn calent per fer un cruixent de pernil serrà posant els 2 talls de pernil sobre un silpat o paper de forn i deixant-los uns 10-15 minuts fins que siguin ben sequets. Poseu el pernil sobre paper de cuina perquè deixi anar el greix.
Deixeu refredar les albergínies. Peleu-les i poseu-les al got del turmix. Afegiu sal, pebre i oli d'oliva. Aneu afegint brou de pollastre fins aconseguir la textura adequada, ni massa espessa ni massa líquida, ha de quedar una crema amorosa.
Piqueu el porradell.
Munteu el gotet posant al fons la crema d'albergínia ben calenta i a sobre una cullerada de iogurt grec. Tireu per sobre el porradell picat i decoreu amb un trosset de cruixent de pernil serrà.
Notes:
- No vaig posar la ceba tendre perquè em va fer por que dominés massa. Últimament les que compro surten molt fortes i àcides de gust.
- Anet no en vaig posar perquè no en tenia.
- Gotet molt fàcil de fer i amb un resultat excel.lent.
- Aquesta crema va formar part del Menú de la nit de cap d'any 2009/2010
7 comentaris:
Pepin, aquesta presentació es molt bonica, suposo que el sabor será millor, a mes, a mes, té una pinta estupenda.
Muxus
Noi!!!!
Això és artesania, pura i dura...
Bon ANy
el menú comença bé
A mi també em crida molt l'atenció això de la cuina en gotets. Potser comencaré per aquesta recepta
(que ha de ser molt bona) o per una de semblant. Salutacions
Hola Pepin, esta crema de berenjena parece buena y tiene que ser muy suave de comer, seguro que pega muy bien con las comidas fuertes de estas fiestas, la presentacion en el vaso muy bien tambien, un saludo.
JUAN
Trobo que pressentat en gotets queda molt bonic, ideal per a quan tens convidats. La combinació de l'albergínia amb el iogurt m'encanta, em porta records de la cuina grega. Han de ser uns gotets boníssims!
passava pel teu bloc i m'he trobat a aquests vells coneguts, molt millorats sens dubte, amb la incorporació del pernil, una bona combinació....la propera vegada ho incorporaré també jo,...i enhorabona, t'han sortit espectaculars!!
Publica un comentari a l'entrada