dimecres, 16 de maig de 2018

CIGRONS AMB ESPINACS, SEPIA I GAMBES

Guisat complert i contundent però a l'hora equilibrat. Amb una amanida al davant n'hi ha més que suficient per fer un àpat complert.

INGREDIENTS
  • 1 sèpia grossa
  • 8 gambes
  • 300 gr. de cigrons cuits
  • 1 bossa d'espinacs frescos i nets
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • oli d'oliva
  • 1/4 de litre de brou de peix
  • all i julivert
  • 12 ametlles
  • 12 avellanes
  • sal i pebre


ELABORACIÓ

Netegeu i talleu a quadrats la sèpia.

En una cassola amb oli d'oliva sofregiu la sèpia durant 5 minuts i retireu a un plat.

Afegiu la ceba picada i confiteu a foc lent, si cal afegiu una mica d'aigua. Afegiu el yomaquet ratllat i seguiu confitant el sofregit. Quan sigui llest poseu la sèpia i el brou de peix.

Quan bulli afegiu els cigrons i que facin xup sup.

Feu una picada amb l'all, el julivert, les ametlles i les avellanes. Dissolgueu-la amb una mica de brou i cap a la cassola.

Rectifiqueu de sal i pebre. Afegiu els espinacs i quan hagin perdut el volum afegiu les gambes.

Tapeu i deixeu reposar uns 3 minuts, temps suficient perquè es facin les gambes.