dissabte, 12 de juny del 2010

ESCOPINYES AL PEBRE VERMELL



Ara farà uns 4 anys vaig anar un parell de dies a Vigo per feina i per sopar vaig anar a un lloc que tenia pinta de casolà i la carta pintava d'allò més be. De primer vaig menjar escopinyes i de segon un costella de vedella gallega que era molt tendre. La sorpresa va ser quan em van portar les escopinyes. No exagero si us dic que em van portar un bol on hi havia com a mínim mig quilo d'unes escopinyes ben grosses amanides amb pebre vermell i un raig d'oli d'oliva verge. Senzillament excel.lents. Des d'aquell dia no els havia fet mai fins avui.

Ingredients:
  • 1 kg d'escopinyes
  • pebre vermell mig dolç-mig picant
  • 1 raig d'oli d'oliva verge

Elaboració:
En una cassola prou grossa amb tapa poseu les escopinyes ben netes
amb mig dit just d'aigua. Tapeu la cassola i poseu-la a foc fort. Quan es comencin a obrir tireu-hi un bon pols de pebre vermell i un bon raig d'oli d'oliva. Tapeu la cassola i sacsegeu-la. Repetiu la operació al cap d'un parell de minuts i llestos.

Nota: com una part important de les escopinyes es desenganyen de la closca i van cap al fons, reserveu-vos un gran plaer pel final. Quan hagueu tret totes les closques del bol, agafeu una cullera i arreplegueu les escopinyes juntament amb el suc. Senzillament deliciós.

9 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ostres, un aperitiu molt i molt bo. L'apunto per poder gaudir ben aviat d'aquestes escopinyes tan suculentes.

xisca ha dit...

Que bones , aquestes escopinyes. Pots estar ben segur que prest a ca nostra en gaudirem.

Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Les millors escopinyes ...les de Galícia !!!
Aquí també en trobaràs si vols , només les pagares una mica més cares que les altres però no hi trobaràs ni un gra de sorra..

una abraçada.

starbase ha dit...

Uooooooooohhh quines ganes de menjar escopinyes!! ahir les vaig veure a la Boquería, però ja anàvem carregats. La setmana que bé em passarè a pillar-les! :)

No tot són postres ha dit...

Boníssimes!
I tens raó, a Galícia les racions són enormes!!!!
PTNTS
Dolça

starbase ha dit...

Pepin, a veure quan ens regales una entradeta nova vaaaaaaaaaaaa que et trobem a faltar!! :P :)

Pepin ha dit...

Starbase, fa dos mesos que estic de "operasión bikini" i això fa que no pugui cuinar cosetes bones. No t'amoïnis que aquest divendres acabo i la propera entrada serà diferent a tot el que heu vist fins ara. Diumenge marxo una setmana cap a Canadà i la meva intenció és parlar-vos de la gastronomia canadenca.
Salut,
Pepin

Alfons ha dit...

Ondia! quin goig!! tot un kilo d'escopinyes per anar picant... segur que tens tota la rao : deliciós!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bones i que fàcils de fer...anotades!!!