diumenge, 14 de març del 2010

RISOTTO DE BACALLÀ, CARXOFES I GAMBES A L'AROMA CAFÉ DE PARIS



Avui us presento un risotto que, per lo improvisat que va ser, us haig de dir que ens va encantar. La gràcia de l'assumpte va ser fer el "mantecato" amb mantega Cafè de Paris que va perfumar suaument el risotto. La mantega Cafè de París la vaig fer per Cap d'Any i encara me'n queda una mica a la nevera així que l'haig d'anar gastant.

Ingredients (4p):
  • 320 gr. d'arròs
  • 2 cebes de figueres
  • 200 ml. de vi blanc
  • 400 gr. de bacallà remullat
  • 2 carxofes grosses
  • 300 gr. de gambes pelades
  • 1 l. de brou de verdures
  • 50 gr. de mantega Cafè de París
  • 100 gr.de parmiggiano ratllat
  • julivert picat
  • sal
  • ol d'oliva


Elaboració:
Fer la mantega Cafè de París com us explico aquí.
Netegeu les carxofes. Sofregiu-les en una paella amb un raig d'oli d'oliva generós. A mitja cocció afegiu el bacallà i finalment les gambes. Reserveu.
Piqueu la ceba i sofregiu-la en una paella amb un raig d'oli d'oliva. Quan sigui transparent afegiu l'arròs i rossegeu-lo fins que sigui transparent. Afegiu el vi blanc i remeneu fins que s'evapori. Aneu afegint successivament cullerots de brou de verdures a mesura que l'arròs ho demani sense deixar de remenar. Aquesta operació ha de durar uns 18 minuts, aproximadament.
Quan faltin 5 minuts per acabar afegiu les carxofes, el bacallà i les gambes.
Quan l'arròs sigui cuit el traiem del foc i fem el "mantecato" afegint la mantega Cafè de Paris i el parmiggiano ratllat.
Decorem amb julivert picat.

Notes:
  • el bacallà era del LIDL però del que venen sencer.Correcte però una mica ressec encara que el vaig remullar durant 48 hores.
  • les gambes pelades eren de La Sirena

8 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

Molt bona pinta té aquest rissoto...avui deu ser el dia dels rissotos n´hi vist uns quans ...

Chis ha dit...

Veig que avui la cosa anava d'arrossos melosos/rissotos... quines coses eh!

Xavier ha dit...

Jo mai no he gosat fer cap rissotto! Les receptes d'arrossos que fem els valencians són radicalment diferents i sempre m'han paregut en certa manera un «sacrilegi», heheh!

Malgrat tot, he de dir que n'he tastats fets a restaurants que eren una delícia!

Francesc ha dit...

Entrar al món dels risottos m'ha costat una mica, però ara que ja m'hi he posat, m'agraden. Tot i que la textura encara em fa semblar que no estan ben cuits. Ara, els sabors que incorporen solen ser boníssims. Aquesta mantega del café de París, ja me la vaig apuntar per a fer-la per a alguna festa. Salutacions

Alfons ha dit...

L'aspecte d'aquest risotto és increible... i ondia! quin suc que li estàs traient a la mantega del Cafe de París!! fins i tot en el risotto,... molt bona pensada!!
Una abraçada

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que plato tan exquisito, la combinación de ingredientes es muy acertado, lo copio, seguro que lo hago.

Un beso

Fem un mos ha dit...

Aquet risotto te molt bona pinta, aprofitar la mantega Cafè de Paris molt bona idea
Petons

Cuinagenerosa ha dit...

l'arròs amb bacallà i carxofes m'agrada molt, i la idea de fer-lo amb risotto i amb l'afegit d'aquesta mantega fantàstica, em sembla sensacional, m'apuntaria ara mateix a compartir-lo.