INGREDIENTS
- 200 gr. de Rigatoni
- 1 ceba de figueres
- 1,5 kg de tomàquets de pera ben madurs
- 12 mitjos tomàquets secs en oli d'oliva
- unes fulles d'alfàbrega
- formatge parmesà
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- sucre
ELABORACIÓ
Elaborem primer la salsa de tomàquet. En una olla poseu un bon raig d'oli i afegiu la ceba pelada i picada. Quan sigui rossa, afegiu 1,25 kgs. de tomàquets tallats a cubs, sal, pebre i una c/p de sucre. Deixeu coure una tres quarts d'hora a foc lent. Tritureu i passeu per un col.lador ben fi per eliminar pells i llavors.
Elaborem el coulis de tomàquet. Passeu 250 gr. de tomàquets per la batedora. Coleu, saleu i afegiu un bon raig d'oli d'oliva verge.
Talleu cada pètal de tomàquet secs en oli en 3 tires.
Tritureu els fulls d'alfàbrega amb oli d'oliva suau i coleu. Reserveu.
Coeu els rigatoni seguint les instruccions del fabricant.
Ratlleu el parmesà amb un ratllador Microplane fi per fer el núvol de formatge.
Munteu el plat posant ens rigatoni, regueu amb un cullerot de salsa de tomàquet cuita, mig cullerot de coulis de tomàquet cru i les tires de tomàquet sec en oli. Ruixeu amb l'oli d'alfàbrega i acabeu amb el núvol de parmesà.
NOTES
Les quantitats d'aquesta recepta son per 4 racions petites d'un menú degustació. Si sou monstres de la pasta, com a mínim dobleu aquestes quantitats
1 comentari:
tu ja ho has dit ... qui si pot negar, amb un plat de pasta com aquest!!
Publica un comentari a l'entrada