INGREDIENTS
- 1 sípia fresca de mig quilo
- 300 gr. de bolets variats
- mig litre de brou de carn
Per les mandonguilles
- 150 gr. carn picada de vedella
- 150 gr. carn de coll de porc
- 1 ou petit
- sal i pebre
- la molla d'una llesca de pa de pagès petita sucada en llet
- 2 alls
- 2 branques de julivert
- 8 ametlles
- 8 avellanes
- 8 pinyons
- 1/2 llesca de pa fregit
- 200 ml. d'oli d'oliva 0,4º
ELABORACIÓ
Feu les mandonguilles barrejant tots els ingredients. Heu de fer 4 mandonguilles de 75 gr, una per cada comensal. Reserveu-les a la nevera tapades amb un film.
Agafeu el cos ben net de la sípia i exteneu-lo sobre una fusta. Amb un ganivet ben esmolat feu els espaguetis. Reserveu-los a la nevera.
Feu l'oli de picada triturant tots els ingredients i colant per un colador fi.
En una paella antiadherent amb un raig d'oli, fregiu les mandonguilles molt lleugerament i retireu.les. En el mateix oli sofregiu els bolets i salpebreu-los. Afegiu el brou de carn molt calent perquè evapori ràpidament i es concentri. Afegiu les mandonguilles perquè s'acabin de coure. Tireu un bon raig d'oli de picada.
En una paella antiahderent molt calenta amb un raig d'oli d'oliva saltegeu els espagueti de sípia durant un minut.
NOTES
Ha hagut de passar bastant temps perquè em decidís a fer aquest plat però ha valgut la pena perquè el resultat ha estat excepcional.
1 comentari:
Una mezcla de ingredientes deliciosas,Y te ha salido un plato con con una pinta genial, y como tu muy bien dices" es excepcional".
Petons.
Publica un comentari a l'entrada