Primer tastet del menú de la nit de Cap d'Any. Molt senzill de fer i amb un resultat espectacular. La idea la vaig agafar del fantàstic bloc de l'Alfons, Les Receptes de Sant Hilari, adaptant-la una mica. En lloc de escuma de pebrot vaig fer un coulís.
INGREDIENTS
Per la brandada
- 200 gr. de bacallà
- 100 ml. d'oli
- 150 ml. de llet sencera
- 4 alls
- 1 bitxo
Pel coulis de pebrot
- 1 pebrot escalivat amb la seva aigua de cocció
- 1 all
- 2 c/s de vi ranci
- sal i pebre
- oli d'oliva
- porradell
ELABORACIÓ
Feu la brandada. Peleu i lamineu els alls. Poseu-los a escalfar amb l'oli i el bitxo tenint cura que els alls no es cremin. Deixeu-ho refredar. Poseu el bacallà en un cassó amb aigua freda al foc. Quan bulli, apagueu el foc i deixeu que es refredi. Escalfeu una mica la llet.
Poseu al got de la batedora el bacallà i els alls. Afegiu una mica d'oli i una mica de llet i aneu batent perquè es vagi integrant tot. Aneu afegint la resta d'oli i de llet mica en mica fins que us quedi una crema ben amalgamada.Guardeu a la nevera.
Escaliveu el pebrot al forn amb un raig d'oli d'oliva tot ell embolicat en paper d'alumini durant uns 45 minuts. Peleu-lo i traieu-li les llavors i recupereu tots els sucs que ha deixat anar. Piqueu l'all i poseu-lo a una paella amb una mica d'oli. Afegiu el pebrot a trossos i salpebreu-lo. Afegiu l'aigua de cocció i les dues cullerades soperes de vi ranci. Coeu un parell de minuts i poseu-ho al got de la batedora. Bateu fins a obtenir una crema lleugera.
Piqueu el porradell.
Poseu la brandada a la base del gotet. A sobre el coulís de pebrot i per sobre el porradell picat.
NOTES
Fixeu-vos que per la brandada poso menys proporció d'oli i més de llet respecte a una recepta normal de brandada de bacallà. Això ho vaig fer perquè la brandada quedés més lleugera i una mica més líquida.
Un gran avantatge d'aquest aperitiu és que el podeu tenir fet unes quantes hores abans de l'àpat i guardat a la nevera.
El gotet es menja amb cullera de postres.
1 comentari:
cada cop que trobo aquesta proposta m'emociona..t'ha quedat fantastic!!
Publica un comentari a l'entrada