INGREDIENTS
- 1 kg. de xipirons de la mida d'un dit
- 4 cebes de figueres
- 4 pebrots verds
- 2 pastanagues
- 4 alls
- 500 gr. de tomàquet madur
- 1 got de vi blanc
- 250 de brou de peix
- sal i pebre
- oli d'oliva
- tinta de calamar
ELABORACIÓ
Netegeu a consciència els calamars i farciu-los amb les seves potes i aletes. Tanqueu-los amb un escuradents.
Piqueu totes les verdures ven petites.
En una cassola ample poseu oli d'oliva i quan sigui ben calent passeu els calamars volta i volta en petites quantitats perquè quedin rossos i no deixin anar massa aigua. Reserveu-los en un plat fons.
En aquest oli aneu sofregint les verdures a foc lent amb el següent ordre: ceba, alls, pastanaga i pebrot.
Al cap de 20 minuts afegiu un got de vi blanc i quan s'hagi evaporat afegiu el brou de peix.
Peleu els tomàquets, piqueu-los i en una paella amb un raig d'oli sofregiu-los fins obtenir una salsa de tomàquet clàssica que afegireu a les verdures 5 minuts abans d'acabar la cocció.
En total han de coure uns 45 minuts.
Passeu la salsa pel turmix i tot seguit per un colador ben fi.
Torneu a posar la cassola al foc i afegiu la salsa de verdures, les tintes i els xipirons. Deixeu-ho coure tot junt uns 15-20 minuts i, si els calamars son tendres, ja ho tindreu llest.
NOTES
- Els podeu servir acompanyats d'arròs bullit
- Amb les quantitats de verdures que hi posat surt força salsa però a casa no en sobra ni una cullerada
1 comentari:
A casa tampoc en sobraria res, em lo bons que estan amb la tinta Ummm
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada