dissabte, 23 de juny del 2018

FESOLETS AMB BOTIFARRA I CANSALADA

A casa dels pares era habitual com a mínim un cop a l'any fer fesolets (fesols de l'ull negre). Jo mai n'havia fet i venien a dinar la meva germana i la meva tieta i se'm va acudir fer-ne perquè feia molts i molts anys que no en menjavem.

La única dificultat d'aquest plat és coure el llegum però si en teniu pràctica no és tant difícil. Recordeu que els fesols s'han d'espantar amb aigua freda i s'ha de posar en remull com a mínim el dia abans. jo li afegeixo una mica de bicarbonat a l'aigua.

INGREDIENTS

  • 400 gr. de fesolets
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla de llorer
  • botifarra
  • cansalada fresca
  • oli d'oliva
  • sal




ELABORACIÓ

Poseu els fesols en remull amb aigua i 1 cullerada de bicarbonat el dia abans.

Poseu una olla a foc molt baix amb aigua freda i afegiu els fesols, la ceba, la pastanaga i el full de llorer. Ha de bullir molt i molt lentament. Cada mitja hora afegir mig got d'aigua freda. Quan portin 45 minuts tasteu el punt de cocció i allargueu fins a 1 hora o hora i quart fins aconseguir una consistència ferma però que estiguin tendres per dins. Salar al final i apagueu el foc. Deixeu-les reposar.

Feu la cansalada i les botifarres en una paella amb una mica d'oli.

Poseu els fesolets en una safata i amaniu-los amb un bon raig d'oli d'oliva i poseu les botifarres i la cansalada per sobre. Acompanyeu amb all i oli.