La única dificultat d'aquest plat és coure el llegum però si en teniu pràctica no és tant difícil. Recordeu que els fesols s'han d'espantar amb aigua freda i s'ha de posar en remull com a mínim el dia abans. jo li afegeixo una mica de bicarbonat a l'aigua.
INGREDIENTS
- 400 gr. de fesolets
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 fulla de llorer
- botifarra
- cansalada fresca
- oli d'oliva
- sal
ELABORACIÓ
Poseu els fesols en remull amb aigua i 1 cullerada de bicarbonat el dia abans.
Poseu una olla a foc molt baix amb aigua freda i afegiu els fesols, la ceba, la pastanaga i el full de llorer. Ha de bullir molt i molt lentament. Cada mitja hora afegir mig got d'aigua freda. Quan portin 45 minuts tasteu el punt de cocció i allargueu fins a 1 hora o hora i quart fins aconseguir una consistència ferma però que estiguin tendres per dins. Salar al final i apagueu el foc. Deixeu-les reposar.
Feu la cansalada i les botifarres en una paella amb una mica d'oli.
Poseu els fesolets en una safata i amaniu-los amb un bon raig d'oli d'oliva i poseu les botifarres i la cansalada per sobre. Acompanyeu amb all i oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada