A vegades m'agrada fer plats tradicionals però amb versió de ració reduïda perquè entrin a formar part d'un menú degustació. En aquests casos acostumo a afinar el plat amb algun detall i, generalment, fent la salsa molt més fina del que és habitual.
Aquí us presento el tradicional pollastre amb escamarlans en versió degustació amb el detall de fer-lo només amb cuixes de pollastre (així tots els comensals tenen la mateixa peça). A més, vaig passar la salsa per turmix i li vaig afegir una mica de xocolata.
INGREDIENTS
- 4 cuixes de pollastre
- 4 escamarlans grossos
- 2 cebes de Figueres
- 2 tomàquets madurs
- farina
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 400 ml. de fumet de peix
- 1 grans d'all
- 8 ametlles
- 8 avellanes
- 1 branca de julivert
- 1 llesqueta de pa fregit o una galeta maria
- 4 pastilles de xocolata negre
- 1 got de vi blanc
ELABORACIÓ
Es retiren les cuixes de pollastre, es passa la salsa pel turmix i es passa per un colador ben fi. Es torna a posar la salsa a la cassola i el pollastre i se li afegeixen els escamarlans i es couen 8 minuts. Si cal s'afegeix una mica de brou.
Quan son cuits els escamarlans, s'emplata una cuixa i un escamarlà per persona i es salseja.
NOTES
- Podeu consultar la recepta original del pollastre amb escamarlans que tota la vida s'ha fet a la meva família aquí.
- Si feu uns quants platets al davant, agafeu cuixes de pollastre petites perquè si no acabareu molt tips.
3 comentaris:
un plat d'aquells que mai no diries que no, però a mi no m'importaria menjar-me'n una ració ben complerta!
un plat que sempra agrada,
BONISSIM
Amb una ració del mar i muntanya de tota la vida, tens l’èxit assegurat
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada