Aquest pollastre és supersenzill de fer; el feia molt sovint la meva mare i a mi m'encantava. És especialment gustós i agrada a tothom.
INGREDIENTS
- 1 pollastre sencer
- 1 llimona
- 1 pastilla de brou de pollastre
- 1 raig d'oli d'oliva
- 1 got de vi ranci
- 1 got d'aigua
ELABORACIÓ
Socarrimeu el pollastre i netegeu-lo sota l'aixeta a consciència. Al seu interior afegiu la pastilla de brou esmicolada i la llimona sencera. Agafeu una plata que pugui anar al forn i poseu-li un raig d'oli d'oliva. Poseu el pollastre dins i cap al forn a 200 ºC. Cada 15 minuts gireu-lo amb compte de no trencar-lo. A la tercera girada tireu-li el got de vi ranci. A la quarta girada tireu-li el got d'aigua i rasqueu el fons de la plata per desenganxar tota la substància. Com que ja el tindreu força torradet, aprofiteu aquesta ocasió per trocejar el pollastre. Poseu-lo 5 minuts més al forn perquè acabi de coure. En el moment de menjar-lo escalfeu-lo al forn.
NOTES
- No afegiu sal que la pastilla de brou ja en porta
- El suc d'aquest rostit és especialment bo. Si us en sobra guardeu-lo per utilitzar-lo en altres plats.
- Si sobra pollastre l'acostumo a fer servir per fer croquetes
4 comentaris:
pepin, un pollastre , molt peró que molt bó
Tens raó boníssim!
com diria l'Argiñano: rico rico rico...!!
Aquest punt de llimona al pollastre li va molt bé
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada