diumenge, 24 de desembre del 2017

PAELLA DE MARISC A LA VALENCIANA "sense ceba"


A casa acostumo a fer els arrossos més aviat caldosos. Feia temps que tenia ganes de fer una paella de marisc al estil valencià, sense ceba, arròs ben sec i amb "socarrat".



Aquí la teniu.

INGREDIENTS

  • 4 tasses d'arròs
  • 1 litre de brou de peix
  • 1 sípia grossa
  • 400 gr. de musclos
  • 8 llagostins (o gambes o  o escamerlans)
  • un pebrot verd o vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • 4 grans d'all
  • 1 c/p de pebre vermell
  • julivert picat
  • Sal
  • Oli d'oliva verge
ELABORACIO

Netegeu la sípia i talleu-la a trossos. 

Netegeu els musclos, feu-los al vapor, coleu-los i guardeu l'aigua de cocció ben colada, Traieu la clova que no te musclo. Reserveu les que tenen la carn del musclo.

Escalfeu el brou de peix.

Poseu la paella al foc amb un bon raig d'oli d'oliva verge. Sofregiu lleugerament els llagostins i reserveu-los. Netegeu el pebrot, tallau-lo a tires, fregiu-lo a la mateixa paella i reserveu-lo. 

Tireu la sípia i sofregiu-la una bona estona, afegiu el tomàquet ratllat i aneu sofregint, afegiu l'all i doneu unes voltes. Quan tot sigui ven sofregit però sense cremar-se afegiu el pebre vermell, doneu una volta ràpida i afegiu ràpidament el brou de peix, si no ho feu així el pebre vermell se us pot cremar i llavors agafa gust amarg.

Tireu l'arròs a la paella, escampeu-lo uniformement i deixeu-lo coure  7 minuts a foc fort i 8 minuts a foc lent, controlant el foc perquè no s'enganxi l'arròs. Si cal afegiu una mica més de brou o aigua calenta però no massa perquè aquest és un arròs sec.

Quan sigui quasi llest tireu el julivert picat, poseu els llagostins, les tires de pebrot i els musclos.

Si us agrada el "socarrat" ara és el moment de pujar el foc durant 2 minuts controlant per no fer una desgràcia.

Deixeu reposar un parell de minuts i ja la teniu llesta.